Helyi hírek 2023. december 31. 14:40

Több százan álltak rajthoz szilveszterkor

Képgaléria
Több százan álltak rajthoz szilveszterkor
Több százan választották a mozgást az év utolsó napján, Kiskunfélegyházán, a XXXII. Jótékonysági JOGGING PLUS Szilveszteri futás „ROLLSPED FUTAM” utcai futóversenyén.

Kószó Éva, a szervező, Jogging Plus Sportegyesület sportmenedzsere és rendezvényszervezője elmondta, hogy az előnevezések száma is nagyon biztató volt, hiszen 550-en jelezték részvételi szándékukat. Természetesen a helyszínen is volt lehetőségük rajtszámhoz jutni, amivel éltek is az érdeklődők. Ennek eredményeképpen 743-an álltak rajthoz december 31-én, délelőtt.

Balla László sportért felelős alpolgármester, a rendezvény védnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy nagyon örömteli, hogy ilyen sokan tartják fontosnak ezt a rendezvényt az év utolsó napján és veszik a fáradtságot, együtt vannak, sportolnak.

– Köszönöm a Jogging Plusz Sportegyesületnek, hogy harminckettedik alkalommal megszervezte ezt a kiváló évvégi programot, és köszönöm az összes támogatónak, hogy a rendezvény mellé állt. Nagyra értékelem, hogy az év utolsó napján ilyen sokan összejöttünk, bízunk benne, hogy a következő években ugyanígy folytatódnak az ilyen jellegű versenyek. Mindenkinek sok sikert és boldog új évet kívánok a ránk váró 2024-es esztendőben.

A futamok 10 órakor a legkisebbek megmérettetésével kezdődtek, ahol természetesen előfordult, hogy szülő segítette a célba érést. A felnőttek 11 órakor rajtoltak, ahol a 2008-ban születettek, vagy annál fiatalabbak külön díjazásban részesültek. A klasszikus táv, ahogyan évek óta 2200 méter volt, ami a Kossuth utcán haladt végig, hangos szurkolók buzdítása közepette. Idén először gyalogos csoportok nevezését is fogadták, aminek köszönhetően a résztvevők és azok életkora is szélesebb spektrumon mozgott. Családok, baráti társaságok, munkahelyi csapatok indultak, sokan bohókás szilveszteri futóruhában, és az esetek nagy többségében nem versenyről szólt az esemény, pusztán a mozgás és a közösségi élmény szeretetéről. A beérkezőket meleg tea, forralt bor, péksütemény és taps fogadta.

A futamok után a tombolasorsolás vette kezdetét, ahol a hatalmas számú felajánlás mellett a Nor-Bike Kft. ajándéka, egy Mountain Bike is gazdára talált. Az esemény – ahogyan évek óta megszokott – jótékony célt szolgált, a nevezési díjakból és támogatói jegyekből összegyűlt pénzt, 882 ezer forintot adhattak át a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák képviselőjének.

Az egész napos jó hangulatról Szűcs-Szabó Sándor, az esemény főtámogatója, a Rollsped Kft. ügyvezetője gondoskodott, a futamok előtti bemelegítést Dinnyés-Kis Zsuzsanna vezényelte.

A verseny kiemelt főtámogatója a Rollsped Kft. volt.

A verseny kiemelt támogatói:

– Dél-100 Kft.
– Fornetti Kft.
– Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata
– Nor-bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz
– OTP Bank Zrt.

Az eredményekről később számolunk be.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!