Sport 2024. január 2. 18:00

Aktív városi évzárás a Rollsped-futammal

Aktív városi évzárás a Rollsped-futammal
Ismét összejött Kiskunfélegyháza sportos lakossága a már hagyománnyá vált szilveszteri futóversenyen december 31-én. Az időjárás is kegyes volt, ideális hőmérsékletet nyújtott a mozogni vágyók számára. Immár harminckettedik alkalommal rendezte meg a Jogging Plus Sportegyesület ezt a remek évzáró programot, ami kiváló lehetőség az egészség karbantartására a rántott hal, töltött káposzta és a bejgli után, valamint a malacsültek és a virslik előtt.

Borítókép és további fotók: Fantoly Márton

Az idén is 3 helyszínen kínáltak lehetőséget a szervezők előnevezésre, amelyet mintegy 550 sportoló igénybe is vett. Természetesen a rendezvény napján a Kossuth utca végén álló tűzpiros ROLLSPED kamionban kialakított rendezvényközpont melletti téren még lehetőség volt a helyszíni nevezésre is.

Az esemény most már állandó célja, az egészséges életmód népszerűsítése és a futás örömeinek megismertetése korra, nemre való tekintet nélkül. Egy jó hangulatú évbúcsúztató délelőtt szakemberek által nyújtott keretek között és a város neves cégeinek részvételével. A szervezők nagyon büszkék a 32 évvel ezelőtt indult kezdeményezésre, mert a futás egyben jótékonysági futás is.

A programot Balla László alpolgármester nyitotta meg, majd Szűcs-Szabó Sándorral, a Rollsped Kft. ügyvezetőjével közösen indították a futamokat. Az óvodások 200 métert, az általános iskolások alsósai 400 métert, a nagyobbak 1000 métert, a szilveszteri jótékonysági távon indulók pedig 2200 métert futottak egy fantasztikus és lelkes közönség előtt.

A rajtok előtt közös bemelegítést Dinnyés-Kis Zsuzsanna, a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője tartott, amely nagyon jó hangulatot teremtett. Minden egyes befutó a DÉL–100 Kft., az ABONETT Kft., a 
SZENTKÚTI TEJ Kft. és a TESCO hipermarket támogatásaként befutóajándékot kapott. A lelkes szurkolóknak és a távokat teljesítő futóknak a polgármesteri hivatallal szembeni téren felállított standnál FORNETTI süteményt, a SZIKRA VILL Kft. által készített meleg teát és forralt bort kínáltak a szervezők, amelynek alapanyagát a SELB CSALÁDI PINCÉSZET BT. ajánlotta fel.

Az eredményhirdetéskor a kupákat, oklevelet, ajándékcsomagokat az óvodásoknak Szamosi Endre önkormányzati képviselő, a 2016–2017-es korosztálynak Tóth Mónika, a Szentkúti Tej képviselője, a 2014–2015-ös korosztálynak Lajosné Horváth Lívia, a Nor-Bike Kft. ügyvezetője, a 2012–2013-as korosztálynak Lajos Norbert, a Nor-Bike Kft. ügyvezetője, a 2010–2011-es korosztálynak Morvai Szilveszter, az OTP Bank Nyrt. fiókigazgatója, a 2008–2009-es korosztálynak Bozsó István, a Szuperinfó vezetője, a szilveszteri jótékonysági táv győzteseinek pedig Balla László alpolgármester és Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezető igazgatója adták át. A különdíjakat Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke nyújtotta át.

A LEGNAGYOBB HŐS kategóriában Beckné Besze Judit kapott elismerést, aki súlyos betegségből épül fel. Az idei évben is tervezte, hogy rajthoz áll, de az egészségi állapota miatt sajnos csak tolókocsiból nézhette a versenyzőket. Kitartásával példa lehet mindannyiunk számára.

A LEGIDŐSEBB kategóriában dr. Rádi Imre, az ÖRÖKIFJÚ kategóriában pedig Tabajdi József lett a díjazott.

A TERMÉSZET KIRÁLYA kategória győztesének, Rádi Ferenc túravezetőnek és a Kiskun Természetbarát Sportegyesületnek külön köszönet, hogy egy közös sétával álltak a jó ügyhöz.

A szervezők munkájának eredményességéről igazán jó visszajelzést a résztvevők létszáma és a jótékonyságra befizetett összeg egyértelműen mutatja. A “Zárjuk együtt az évet egy jó cselekedettel! Támogassuk futva az ÓVODÁS gyermekeket!" – mottóval 2022-ben megrendezett eseményen 667-en álltak rajthoz és több százan szurkoltak, lelkesítették a futókat, valamint 785 ezer forint jött össze. Egy munka úgy tökéletes, ha egyenletes növekedést eredményez. A Jogging Plus Sportegyesület kitartó munkája, a lelkes szülői támogatás és a segítők önkéntes munkája ezt jól prezentálja. A program egyre népszerűbb és egyre szélesebb körből érkeznek versenyzők, szurkolók és támogatók. A 2023. december végi esemény versenyzői létszáma rekordszámú, 800 ember volt.

A díjazás után a nevezésekből és a támogatói jegyekből az idén befolyt 882 ezer forint adományt Balla László alpolgármester és Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője adta át Feketéné Csányi Editnek, a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvodák képviselőjének.

Az indulók rajtszámait és a támogatói jegyek sorszámait tombolaként kisorsolták a program végső felvonásában, ami szintén nagyon népszerű része az eseménynek. A NOR-BIKE Kft. által felajánlott fődíj, egy gyermekkerékpár Kis Szilveszterhez került.

Külön köszönet a polgárőrségnek, a rendőröknek, a mentőknek, akik maximálisan segítették a verseny biztonságos lebonyolítását. A rendezvény sikeréhez nagymértékben hozzájárultak az egyesületben sportoló gyermekek szülei és a támogatók önzetlen segítségükkel.



A rendezvény főtámogatója a Rollsped Kft. volt.

Kiemelt támogatók: Dél-100 Kft., Fornetti Kft., Norbike Kerékpárüzlet és Szerviz, OTP Bank Nyrt., Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata

A rendezvény további támogatói: Abonett Kft., Babel Gyermekdivat, Balance Divat, Bata Sándor, Berkemann Hungary Bt., Bubu  kávézó, Center Gym, Corso divat, Country divat, Csongrád Megyei és Bács Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség, Dávid Sport és Divat, DekorÁlom, Fábián Cukrászda, Félegyházi Fényreklám, Félegyházi Közlöny, Félegyházi Termál Parkfürdő, Franco Férfidivat, Heni Virágüzlet, HumanumSalma Humanitárius Közhasznú Alapítvány, Hydro-Foor Bt. (Tóth Csaba), Intersport, Juhász Ital- és Édességdiszkont – Horváth Z. u., Juhász Papír Bőrdíszmű Játéküzlet, Jumping Fitness – Simon Hajnalka, Kaiser Food Kft., Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Kiskunfélegyházi Polgárőr Egyesület, Kószó Orsolya, Kovács Cukrászda, Köhler fodrász szalon, Köménymag Gasztroház, Kulacs vendéglő, László Gumi- és Futóműszerviz, MALA Jógastudió és Jógakert Kiskunfélegyháza, Mancs állateledel, Marcsi Virág – Ajándék, Molnár István, Móra Ferenc Művelődési Központ, NI-POR Kft., Orchidea Secret Power Plate Stúdió – Kiskunfélegyháza, Otthon Vendéglő, Parfüméria, Patyi Zoltán Papírbolt, Profi Csokiszolárium Stúdió, Pub Pizzéria, Rádió 1 Kiskunfélegyháza, Rádió Smile, Réka virág, Scitec Kiskunfélegyháza, Selb Családi Pince Bt., Sirius Club, Szarka Vince, Szentkúti Tej Kft., Szikra-Vill Kft., Szuperinfó, TESCO Hipermarket, Torony ABC, Tóth Tamás, TOURINFORM Kiskunfélegyháza, Treff Divat, Tündérvilág, Varázskuckó, Vegyiexpert Kft.



Eredmények kategóriaként, nemenként:

2018 és fiatalabbak (200 m)
Molnár Natasa
Hevér Hanna
Juhász Hanna
Paluch Róbert
Seres Máté
Zöldi Kolos

2016 – 2017 (200 m)
Bárány Eszter
Hegedűs Gréta
Bakró Réka
Zöldi Vencel
Mizsei Milán
Szűcs Levente Flórián


2014 – 2015 (400 m)
Csáki Zita
Lantos Lilli
Szurmik Emma Panka
Alács Botond
Csuka Ármin
Nagy Martin

2012 – 2013 (1000 m)
Farkas Lilla
Gál Franciska Róza
Ficsór Rebeka
Varga Zsombor
Kovács Áron
Papp Nimród

2010 – 2011 (1000 m)
Ramocsa Zsófia
Sánta Amina
Mészáros Dominika
Sinkó Zoltán
Ale Patrick
Szerencsés-Fekete Dávid

2008 – 2009 (1000 m)
Szórád Hanna
Karsai Hédi
Sipos Nóra
Rádi Zénó
Vincze Bálint
Tajti Márkó

Jótékonysági szilveszteri táv – 2008 és fiatalabb (2200 m)
Szórád Hanna
Karsai Hédi
Farkas Lilla
Kaszap Imre Bence
Szabó Máté
Lázár Viktor

Jótékonysági szilveszteri táv (2200m)
Varga Médea
Szórád Hanna
Fodor Zita
Trungel-Nagy Zalán
Trungel-Nagy Kolos
Magony László

Külön díjazottak:

A LEGNAGYOBB HŐS kategóriában Beckné Besze Judit,

A TERMÉSZET KIRÁLYA kategóriában Rádi Ferenc,

A LEGIDŐSEBB kategóriában dr. Rádi Imre,

AZ ÖRÖKIFJÚ kategóriában Tabajdi József.
             

Kövessen minket a Facebookon is!