Helyi hírek 2014. december 14. 11:00 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
A találkozás közelsége azzal, akire várakozunk örömmel tölt el. Már csak egy adventi vasárnap választ el Karácsonytól, az Egyház örömre szólit fel. Ez a vasárnap az öröm vasárnapja nevet kapta. Az olvasmányok örömre szólítanak fel, segítenek, hogy rátaláljunk erre a tartalmas örömre.







A Zenebarátok Kórusa december 14-én, vasárnap délután 4 órakor tartja adventi hangversenyét templomunkban. Hívnak és várnak mindenkit. Ezért elmarad a Rózsafűzértársulat összejövetele.

Az adventi időben minden hétköznap reggel csak 6 órakor tartunk szentmisét.

December 16-án, kedden az adventi mise után kezdjük a „Szállást keres a szentcsalád” imakilencedet.

Adventi lelkigyakorlatos beszédek lesznek templomunkban december 18-19-20-án, a következő héten, csütörtökön, pénteken és szombaton az esti szentmisében. A beszédeket Gyulai Endre püspök atya mondja. Kérjük, a kedves híveket, hogy a lelkigyakorlat ideje alatt végezzék el karácsonyi szentgyónásukat!

Adventi gyertyagyújtás lesz a Polgármesteri Hivatalnál december 20-án, szombaton este 5 órakor. A szervezők hívnak és várnak mindenkit!

Írjuk a jövő évi szentmiséket. Kérjük, hogy akik szeretnének szentmisét mondatni, jöjjenek be a Plébániára!

Várjuk a Plébánián azokat a jegyespárokat, akik templomunkban szeretnének egyházi házasságot kötni 2015-ben.

Betlehemkészítő pályázatot hirdetünk. Bárki pályázhat tetszés szerinti anyagból készített betlehemmel. Az elkészített pályaműveket december 21-ig kérjük behozni a Plébániára!

December 22-én, hétfőn délelőtt keressük fel azokat az időseket, betegeket, akik nem tudnak eljönni a templomba a karácsonyi ünnepek alatt, hogy ők is elvégezhessék karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozáshoz járulhassanak. Kérjük, hogy jelentsék be idős, beteg rokonaikat ismerőseiket a sekrestyében vagy a Plébánián!

A filmklub következő vetítése kivételesen december 22-én, hétfőn este a mise után lesz a Plébánián. Karácsonyi képeslapok, falinaptárok, kalendáriumok vásárolhatók a sekrestyében és a Plébánián. Kegytárgy és könyvárusítás van a templomunkban.


 

Kövessen minket a Facebookon is!