Helyi hírek 2024. január 11. 08:00

Megyei első, országos tizennyolcadik a PG

Megyei első, országos tizennyolcadik a PG
Az előkelő 18. helyen végzett a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által elkészített Technikumi Rangsor Top 100-as listáján a Szent Benedek PG, ami két hellyel jobb pozíciót jelent, mint tavaly – tudtuk meg Rokolya Csaba igazgatótól.

Hozzátette: a rangsor az adatok rendelkezésre állása függvényében 2023-as és 2022-es adatok felhasználásával a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült.

A rangsor összeállítása hat összevont mutató:

– a szakképző intézménybe beiratkozó tanulók előző tanév végi tanulmányi eredménye,

– a kilencedik évfolyam megkezdésekor megírt bemeneti szakképzési kompetenciamérésen elért eredménye,

– az évfolyamot sikeresen teljesítők aránya,

– a technikum tanulóinak érettségi vizsgaeredménye,

– az intézmény teljes munkaidős oktatóinak az oktatói összlétszámukhoz viszonyított aránya, valamint

– az intézmény digitális eszközellátottsága alapján történt.

Rokolya Csaba örömmel tette hozzá, hogy a Szent Benedek PG a megyei listán tavaly is és idén is az első helyen végzett.

Felhívta a figyelmet, hogy online beiskolázási beszélgetést szerveznek január 25-én, csütörtökön 16:30-tól, ahová az iskola honlapján tudnak csatlakozni. Az eseményen lehetőség van minden olyan beiskolázással kapcsolatos kérdést feltenni, amely a szülőkben, diákokban felmerült.

Az intézmény a következő tanévben is a megszokott színvonalon, az alábbi tanulmányterületeken várja hallgatóit:

– Magyar-német két tanítási nyelvű gépészet

– Magyar-angol két tanítási nyelvű gépészet

– Gépészet

– Magyar-angol két tanítási nyelvű informatika és távközlés

– Informatika és távközlés

A két tanítási nyelvű tanulmányi területekre a legalább jó tanulmányi eredménnyel rendelkező diákokat várják, akiknek fontos, hogy a szakma mellett magas szintű nyelvtudásra is szert tegyenek. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a két tanítási nyelvű képzésben érettségi bizonyítványt szerzett diákok több mint 90%-a szerzett középfokú nyelvvizsga bizonyítványt és mintegy 85 százalékuk megszerezte a komplex felsőfokú nyelvvizsgát. (A számok az elmúlt 7 év átlagát mutatják.)

Az iskola várja az átlagos tanulmányi eredménnyel rendelkező diákok jelentkezését is, akik érdeklődnek a gépészet vagy az informatika és távközlés iránt, de nem szeretnének idegen nyelven tantárgyakat tanulni. Nekik tökéletes választás az általános technikum.

A távolról érkező tanulóknak kollégiumi elhelyezést is kínálnak.

Az intézményben továbbtanulókat pezsgő diákélet, elfogadó, összetartó közösség, segítő oktatói testület, kiemelkedően jó infrastruktúra, professzionális duális partnerek (Hilti Szerszám Kft., Phoenix Mechano Kft., MAG Hungary Kft.), kiemelkedő sportolási lehetőségek, Erasmus+ program, színvonalas szakmai versenyek várják – összegezte az igazgató.

Z. A.
               

Kövessen minket a Facebookon is!