Hirdetmények 2024. február 18. 09:00

Hulladékszállítási naptár – 2024

Hulladékszállítási naptár – 2024
Az alábbiakban olvasható a tájékoztató az újrahasznosítható csomagolási, a zöldhulladék, továbbá a lomhulladékok gyűjtéséről Kiskunfélegyházán.

Borítókép: MTI – Rosta Tibor



A kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott zöld színű, a társaság emblémájával ellátott zsákban, illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú és 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve, a zöld zsák mellé helyezze ki az ingatlana elé, a közterületet nem szennyező módon.

A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg 4 db cserezsákot (zöld színű, emblémás) adnak. Szükség esetén további zsákokat az alábbi értékesítési helyeken lehet beszerezni átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása ellenében az ingatlanhasználó, vagy meghatalmazottja, a közszolgáltatás számlafizetője nevére. A zsák átvételéhez személyes okmányok szükségesek, mivel a közszolgáltatás ellenértékét (kommunális többlethulladékos zsák árával megegyező: 289 Ft+ÁFA/db), utólag a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. számlázza ki.

Szállítási alkalmanként, ingatlanonként 4 db ingyenes zsák, valamint további „korlátlan” mennyiségű megvásárolt, kék színű, DTkH emblémás zsák helyezhető ki.

*A feltüntetett ár a naptár megjelenésekor hatályos árat jelöli.


Az összegyűjtött csomagolási hulladék a megadott napon a csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló, sárga fedelű edényzetben, vagy szükség szerint bármely átlátszó zsákban, mennyiségi korlátozás nélkül kihelyezhető. Kérik, hogy fokozott gondossággal járjanak el a hulladékok tömörítésével kapcsolatban, ezzel is csökkentve a tároláshoz szükséges hely, valamint a kihelyezésükhöz szükséges zsákok mennyiségét!

FONTOS! Az üveg (színes és színtelen öblös, üdítős, boros, pezsgős) gyűjtése kiöblítve, az üveggyűjtőpont(ok)on történik!

HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁS

A lomtalanítást évente (jan. – dec.) ingatlanonként KÉT alkalommal (3 köbméter / alkalom mennyiségben) házhoz menő rendszerrel végezik el, amely a 79/524-821-es telefonszám 4. menüpontját tárcsázva (ügyfélfogadási időben), illetve az [email protected] e-mail címen igényelhető.

KOMMUNÁLIS HULLADÉKGYŰJTÉS

A kommunális hulladék begyűjtésének napja hétfő, kedd, szerda, csütörtök és péntek. Többlethulladék elszállítására alkalmas zsákot díj ellenében adnak az ügyfélszolgálaton, amennyiben a háztartásban nagy mennyiségben keletkezett kommunális hulladék.

Hulladék kihelyezésének módja: gyűjtés napján legkésőbb reggel 6 óráig közterületen, a begyűjtést végző munkatársak által könnyen megközelíthető módon.


               

Kövessen minket a Facebookon is!