Sport 2024. január 16. 10:00

Mozgalmas évük volt a Koppány íjászoknak

Képgaléria
Mozgalmas évük volt a Koppány íjászoknak
December 28-án tartotta évértékelő gyűlését a Turul Koppány Íjászai HSE. A helyszín ezúttal is a jól megszokott bázisukon, a Fürdőszállóban volt.

Egy év lezárása, értékeléssel és az új tervek elkészítésével folytatódik. Így történt ez év végén, amikor Dinnyés Gyula megnyitotta és értékelte 2023 eseményeit. Beszámolt a közelmúltban történt MÍSZ dél-alföldi régiós gyűlésen elhangzott fontos információkról., majd kiemelte az év legfontosabb eseményeit. Megköszönte a tagság szorgalmas munkáját, a versenyeken elért eredményeket, hangsúlyozva, hogy ezzel úgy az egyesületet, mint Kiskunfélegyháza várost egyaránt képviselték. Hozzátette: Mindezek ellenére a legnagyobb érték számára mégis az a családias hangulat, azok a kellemes ölelések, amiket egymásnak adnak egy-egy találkozáskor. Ide sorolta az eredményekben nem mérhető növekedéseket, amelyek például az ifjúság tanulmányaiban elért fejlődés jelent. Kiemelte Füleki Bianka teljesítményét, amelyhez az íjászatban eltöltött évek is hozzájárultak.

A folytatásban Kis Mónika az egyesület szakköreinek tevékenységéről számolt be. Elmondta: az NMI támogatásával 2023 tavaszán kiállítással zártak le egy szakkört, majd két újabb – egy gyöngyfűző és egy makramé – kézműves szakkört indítottak októberben, amelynek ingyenes kiállítása idén lesz a Kiskun Expo-n, a Turul Koppány jurtatáborban.

Ezután Bicskeiné Csányi Mária, mint a csapat legaktívabb versenyzője ismertette az éves versenystatisztikát. Az összefoglalóból kiderült, hogy a Turul Koppányok 2023-ban 58 versenyen vettek részt. Összesen 167 érmet gyűjtöttek, amelyből 87 arany-, 49 ezüst-, 31 pedig bronzérem. Az éves versenyek kiemelkedő eseményei közt első volt a február 10-én megrendezett Országos Teremíjász Bajnokság (OB) ahol Zoboki Csenge első, Dinnyés Gyula harmadik, Bicskeiné Csányi Mária harmadik, Balanyi Sándor 10., Patyi Norbert 13. Szólya Imre 15., Szeibert Imre 33. helyezést értek el.

A 3D terem OB eredményei: Zoboki Csenge első, Bicskeiné Csányi Mária harmadik, Szeibert Imre 14., Balanyi Sándor 18.

A Szabadtéri OB és Nemzeti Bajnokság (NB), amit Szabadkígyóson rendeztek, az alábbi eredmények születtek: Fekete Boglárka második, Bicskeiné Csányi Mária 4.

A Nemzeti Bajnokság eredményei: Fekete Boglárka 3., Bicskeiné Csányi Mária 4., Varga Bene Olívia 6., Balanyi Sándor 12., Szeibert Imre 36.

A Távcéllövő OB-t szeptember 16-án és 17-én tartották Ópusztaszeren. Itt Fekete Boglárka első, Balanyi Sándor 6. helyezést ért el. Boglárka ezennel első osztályú íjászversenyző minősítést szerzett.

A régiós bajnokságban elért összesített bajnoki eredmények alapján Szólya Imre és Zoboki Csenge második, Bicskeiné Csányi Mária harmadik, Balanyi Sándor ötödik, Szeibert Imre pedig hatodik helyezést ért el.

Dinnyés Gyula a legszorgalmasabban versenyre járókat tárgyi jutalomban részesítette. A beszámoló szerint 2023-ban Bicskeiné Csányi Mária 36, Balanyi Sándor 22, Szeibert Imre 22, Fekete Boglárka 19, Nagy Zoltán 19, Tóth Milán 18 versenyen jelent meg. Szorgalmukkal komoly húzóerőt jelentettek a többi íjásznak is.

2023-ban a legtöbb érmet szerző versenyzők: Bicskeiné Csányi Mária 28, Fekete Boglárka 19, Varga-Bene Olívia 15, Zoboki Csenge 13, Tóth Milán 12, Szólya Imre 11, Füleki Bianka 11.

Ezt követően Dinnyés Gyula ismertette a saját szervezésű Tűzmadár versenysorozatukat, amely egyben az 50. versenyszervezési jubileumot is jelentette. A két állomásból álló sorozatot kimagaslóan jónak értékelte. Úgy a verseny minőségét, a pályaminőséget, pályahelyszínt, mint a nevezési létszámot. Kiemelte, hogy más régiós versenysorozathoz viszonyítva sincs semmi szégyellnivaló, hiszen más 5 állomással szervezett versenysorozat összlétszámához képest a két fordulóból álló Tűzmadár-sorozatban a 2/3 os létszámot érték el. Itt köszönte meg a tagság lelkes és szorgalmas munkáját, többek közt kiemelve az egész napos városi majálist is, ahol 5-7 Koppány íjász folyamatosan ismertette meg a sportágat a nagyérdeművel. Részt vettek a Kurultájon, ahol saját jurtával lakói voltak a rendezvény jurtatáborának.

A Cserépváralján megrendezett íjásztábornak is már megszokott tagjai a Koppányok Keserű Szilvia csapatfőnök vezetésével. Dinnyés Gyula külön értékelte, hogy a határon túl is aktivizálták magukat, hiszen kisebb létszámmal, a felvidéki Marcelházán az egyesület tagjai számára kevésbé megszokott távcéllövő versenyen vettek részt jó eredménnyel, majd ősszel egy háziversenyt szerveztek a festői környezetben az erdélyi Kalotaszentkirályon, amelynek – reményei szerint – vélhetően nagyobb létszámmal lesz folytatása idén.

Ezután következett a 2024-es év tervének összeállítása. A hangsúlyt a saját VS, a régiós VS és az OB-re fektetik. Mivel a teremversenyt új helyszínen rendezik, ezért külön felhívta a figyelmet az új feladat megoldására, amiben számít a szorgos kezekre.

A Koppányok számára az év legnagyobb eseménye a már korábban említett Kiskun Expó lesz, amelyre meghívást kaptak. Történelmi élőképpel jelennek meg 3 jurtával, két sátorral, a lakosság számára íjásztatással, íjászbemutatókkal készülnek. Itt tartják meg a szakköri kiállítást is.

Elhangzott: Gazdaságilag most sem lehet tervezni, a szerencsére bízzák magukat.

Az értékelő után bárki kérdezhetett és hozzászólhatott a beszámolóhoz és az idei tervekhez, ezzel is tanulva a hibákból, ötleteket adva a folytatáshoz.

Zárásként jelképes ajándékozás volt, majd közösen körbevették a batyus asztalt.
             

Kövessen minket a Facebookon is!