Helyi hírek 2024. január 20. 14:00

Az ország minden tájáról érkeztek a Parkerdőbe

Képgaléria
Az ország minden tájáról érkeztek a Parkerdőbe
Igazi havas, téli idő várta a versenyzőket január 20-án, szombaton az első Parkerdő Cross eseményén. A Bringabarátok Sportegyesület rendezvénye megmozgatta az ország terepkerékpárosait, hiszen a 75 nevező között többek között Kazincbarcika, Budapest és Kecskemét is képviseltette magát.

Kürti Márti szervező elmondta, hogy az előző nap leesett hó némiképp megváltoztatta az elképzelést, de semmiképpen nem okozott gondot. Nagyobb figyelmet igényelt a versenyzők részéről, hiszen a napközbeni olvadás csúszósabbá tehette néhol a terepet. A cyclocross szerelmeseinek kiváló, technikás pálya épült meg a versenyre, amelyet a szervezők nem titkolt céllal szeretnének évenként megrendezni.

Az első futam 11-kor a legkisebbek versenyével kezdődött, ahol szülői kísérettel teljesítették két körön át a távot. A 9 év alatti korosztályt természetesen az egész család elkísérte a versenyre, így a lelkes szurkolókban sem volt hiány. A futam legfiatalabb nevezője a 20 hónapos ifj. Szarka Ádám volt, aki szervező édesapjával egy kerékpáron, pótüléssel vett részt az eseményen.

A szikrázó napsütéses időben sokan szánkót is vittek a parkerdőbe, így igazi családi, jókedvű eseménnyé nőtte ki magát a verseny. A helyszínen hangulatfelelős, valamint meleg étel és ital várta a megjelenteket, a versenyzőket joghurttal, kakaóval, befutó csomaggal és értékes nyereményekkel jutalmazták.

A további részletekről és az eredményekről később számolunk be.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton  
           

Kövessen minket a Facebookon is!