Helyi hírek 2024. január 21. 14:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Évközi 3. vasárnap – Isten igéjének vasárnapja – 2024. január 21.

1. A hét ünnepei: hétfőn Boldog Batthyány-Strattmann László emléknapja, szerdán Szalézi Szent Ferenc püspök emléknapja, csütörtökön Szent Pál apostol megtérésének ünnepe, pénteken pedig Szent Timóteus és Szent Titusz püspökök emléknapja lesz.

2. Hétfőn este fél 6-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban, szeretettel várják a testvéreket.

3. Az Ökumenikus Imahét a mai napon kezdődik, a város keresztény felekezeteinek közös imaestje kedden lesz a református templomban, este 6 órakor. Igét hirdet: Márton Arnold káplán atya. Imádkozzanak együtt a keresztények egységéért! (Ezen a napon csak reggel 7-kor lesz szentmise az Ótemplomban!)

4. Az édesanyák Szent Mónika Közössége e havi összejövetelét január 25-én, csütörtökön délután 5 órától tartja a Jókai utcai közösségi házban. A közösség szentmiséje január 27-én, szombaton este 6 órakor lesz.

5. Önkéntes beteglátogató képzést indít idén tavasszal is a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata, amelyre nagy szeretettel várja a jelentkezőket. Jelentkezési határidő: január 23. További részletek a hirdetőtáblán olvashatóak.

6. Városunk idén ünnepli alapításának 250. évfordulóját. Ezen alkalomból ÉRSEKI SZENTMISÉRE hívják a testvéreket február 4-én, vasárnap 9 órára, amelynek végén a templom főbejárata fölé visszahelyezett harsonákat is megáldják. A szentmise keretében fogadalmat tesz az egyházközség megújult képviselő-testülete. Ezen a napon csak reggel fél 7-kor és este 6 órakor lesznek a templomban szentmisék, valamint a Kalmár-kápolnában, 16 órakor.

7. Várják azon jegyespárok jelentkezését, akik idén szeretnének házasságot kötni a templomban. Bővebb tájékoztatást a plébániahivatalban kaphatnak. Az új év szentmiséire miseszándékok irathatóak a plébániahivatalban.
                              

Kövessen minket a Facebookon is!