Helyi hírek 2024. január 24. 17:00

Fókuszban az európai parlamenti választások

Képgaléria
Fókuszban az európai parlamenti választások
Fókuszban az európai parlamenti választások címmel Suba Csaba, a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont irodavezetője és a Könyvelem-csatorna booktubere tartott előadást január 24-én, két időpontban a középiskolásoknak. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár eseményén mintegy 200 diák vett részt, akik az Európai Unió felépítéséről, működéséről tudhattak meg hasznos információkat, majd az olvasás öröméről is beszélt a booktuber.

Suba Csaba három évvel ezelőtt indította el a Könyvelem elnevezésű csatornáját, amikor a Covid-vírus miatti lezárások otthonmaradásra kényszerítettek mindenkit. Elmondta: évente körülbelül 100 könyvet olvas el, amelyekből apró összefoglalásokat tesz közzé videós felületén. Szerinte nem az a fontos, hogy milyen könyvet veszünk a kezünkbe, hanem az, hogy mit ad nekünk az elolvasott szöveg, illetve mennyire tudunk azonosulni a karakterekkel és a történettel. Hiszi, hogy mindenkinek megvan az a téma, vagy könyv, amiben elmélyülve megszűnik a világ, magával ragad a történet. Előadását saját bakivideójával zárta, amin nagyon jól szórakozott a közönség.

– Minden év januárjában a könyvtár a középiskolásokat megszólító programokkal készül. Most Suba Csabát, a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont irodavezetőjét és a Könyvelem-csatorna booktuberét láttuk vendégül. Csaba korábban matematikatanár volt és három évvel ezelőtt saját videós tartalmakat kezdett gyártani a különböző közösségi felületeteken. A mai alkalom két részből állt: az első fél órában az Európai Parlamenti választások menetéről szólt, ami azért fontos, mert az érettségi tételek között szerepel az Európai Unióról való tudnivalók. A meghívott egy kis interaktív játékkal is készült a diákoknak, ahol lemérhették tudásukat a hallottak alapján. Az első kettő legügyesebb válaszadó apró nyereményben is részesült. Az előadás második felében pedig Csaba az olvasás élményéről, népszerűsítéséről beszélt – foglalta össze az eseményt Abonyi Szilvia, az intézmény igazgatója.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
                 

Kövessen minket a Facebookon is!