Helyi hírek 2024. január 25. 14:00

Közlekedjünk okosan!

Közlekedjünk okosan!
Tovább folytatta előadássorozatát a Batthyány Lajos Általános Iskola elsőseinek Nemcsok Alexandra iskolarendőr, rendőrhadnagy a Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra! program keretében. A KEVE tanórákon a biztonságos közlekedés szabályainak elsajátításával ismerkednek meg a gyerekek.



A negyedik óra tananyaga a rendőri karjelzések megismerése, megtanulása volt. Játékos ismétléssel kezdődött a foglalkozás. Közösen elevenítették fel a közlekedési táblák jelentését, amit a kerékpáros közlekedéssel és a gyalogátkelőhelyen való helyes átkeléssel kapcsolatban tanultak. A lámpák jelzéseinek ismeretét drámajátékkal gyakorolták a tanító nénikkel. A bal és jobb irányokat dalos, mozgásos játékkal ismételték át.



Az új tananyag részeként Nemcsok Alexandra iskolarendőr bemutatta a gyerekeknek a rendőri karjelzéseket és a forgalomirányító botot.



Az összefoglaló kérdések és azok megválaszolása után a tanulók a zöld táblát mutatták fel, jelezve, hogy jól érezték magukat, ezzel jelképesen zöld jelzést adtak a következő óra megtartásához. Az órákat Halász Attiláné Ildi néni, Tóth-Horti Zsuzsanna és Rogozsán Nikolett tanítók tartották a rendőr néni irányításával.



Forrás: batthyanysuli.hu
         

Kövessen minket a Facebookon is!