Helyi hírek 2024. február 1. 12:00

A jubileumi képeskönyv bemutatójára várják a városlakókat

A jubileumi képeskönyv bemutatójára várják a városlakókat
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel vár minden érdeklődőt Kiskunfélegyháza várossá nyilvánításának 250. évfordulója alkalmából a 250 éve város Kiskunfélegyháza című jubileumi képeskönyv ünnepélyes bemutatójára, február 2-án, pénteken 16 órakor, a városháza dísztermébe.

Görög Anita fotográfus, a könyv projektmenedzsere elmondta, hogy nagyon hosszú, majdnem kétéves munka előzte meg azt, hogy ma a kezükben tarthatjuk ezt a kiadványt. Cégek, intézmények, civil szervezetek, iskolák vezetőivel, képviselőivel való folyamatos információcsere, a szövegírás, a képválogatás, valamint a szerkesztés nagyon nagy feladatot rótt a készítőkre. A könyv írója, szerkesztője Rosta Ferenc alpolgármester, a látvány, a grafikai munka Nagy Ferenc munkáját dicséri. A képeskönyv képeinek nagy részét Görög Anita készítette, de több kiskunfélegyházi fotós munkájának is helyet ad: Kis László, Kiss Czakó Imre, Patyi Zoltán, Seres Attila és Fantoly Márton alkotásai is megtalálhatók benne.

Fontos eleme a kiadványnak, hogy a magyar szöveg mellett angol nyelven is olvasható minden leírás és információ. A fordító Fekete-Hegedűs Orsolya volt. A magyar nyelvű lektorálást Kállainé Vereb Mária, dr. Luchmann Zsuzsanna és dr. Faragó Zsolt, az angol nyelvűt Kiss Gabriella végezte.

A jubileumi képeskönyv első lapjai Kiskunfélegyháza városközpontját mutatják be, fotókat láthatjuk és olvashatunk a nevezetes épületekről és a Kossuth utcáról is. A további lapokon kicsit tágabb városképet kapunk: itt már a városrészekkel is megismertetik az olvasót. Később a látószög tovább bővül, és a külterületről is villannak fel pillanatképek, fotók, hangulatok és írások formájában. Mindezek mellett Kiskunfélegyháza oktatási intézményei, a díszpolgárok bemutatása, a város kulturális és sportélete, valamint az állandó rendezvények is helyet kapnak a 256 oldalas képeskönyvben.

A díszbemutatón a könyvet Csányi József polgármester ajánlja, bemutatja Rosta Ferenc alpolgármester, szerkesztő, Görög Anita fotográfus és Nagy Ferenc grafikus. Közreműködik Varga Katica, a Magyar Örökség-díjas CREDO együttes énekese.

A könyv megvásárolható lesz a bemutatón, később a Kiskun Múzeumban és a Tourinform irodában.

Z. A.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!