Helyi hírek 2014. december 14. 17:25

Leírhatatlan volt az öröm

Képgaléria
Öt számítógéppel lepte meg a Családok Átmeneti Otthonában lakó gyerekeket és felnőtteket Kiss Kálmán. A kiskunfélegyházi számítástechnikai berkekben Gustty néven jól ismert szakember a gépekre a tanulást segítő- és játék programokat telepített, emellett egy nagyobb teljesítményű géppel az internetes hozzáférést is lehetővé tette az otthon lakóinak.

Leírhatatlan volt az öröm, amikor a számítógépeket birtokba vették a gyerekek a Családok Átmeneti Otthonában. Az is természetes, hogy nem az iskolai, a matematika, az irodalom és nyelvek tanulását segítő programokat nyitották meg elsőként, hanem a játék örömének áldoztak.

Hatalmas lehetőség a gyerekeknek, hogy megkaptuk ezeket a gépeket. Sugárzott az arcuk, amikor birtokba vették és használni kezdték őket. Segít ez bennünket abban, hogy jókedvűen, hasznosan tudják tölteni a szabadidejüket, és kikapcsolódásra is lehetőségük legyen – mondta el a gépek átvétele után Szalainé Őrző Emília az intézmény szakmai vezetője.

Kiss Kálmán, aki hosszú évek óta a helyi számítástechnikai versenyek főszervezője, kapott és vásárolt alkatrészekből rakta össze a gépeket. A programokat is gondosan válogatta, annak érdekében, hogy megfelelőek legyenek a használói korosztálynak. Úgy gondolja, hogy a legjobb helyre kerültek számítógépei, mert olyan gyerekek vehetik birtokba, akik a családi helyzetük miatt ezt nélkülözik.

Az sem baj, ha a játékokkal kezdték el a használatot, mert így megismerik a számítógép működését és a későbbiekben már komolyabb programokkal is bánni tudnak. Azért teremtettem internetezési lehetőséget is a gyerekeknek, mert eddig nem volt lehetőségük sem vezetékes, sem egyéb módon kapcsolódni a világhálóhoz. Mostantól tudnak levelezni, ismerkedni a világgal. Jó volt látni, tapasztalni az adomány fogadtatását. Jó érzéssel töltött el, hogy ajándékozhattam. Megígértem, hogy nem csak használatba adom a számítógépeket, hanem a folyamatos karbantartásukat is vállalom – mondta el az adományozó.

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!