Helyi hírek 2024. január 28. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Évközi 4. vasárnap – 2024. január 28.

1. Hétfőn 17.30-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban, szeretettel várják a testvéreket. Utána a Szent József Kör találkozója lesz, 18.30-tól. 

2. Február 2-án, pénteken Urunk bemutatásának ünnepe van, kérik a testvéreket, hogy vigyenek magukkal gyertyát, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a reggeli és az esti szentmisén is megszentelik a gyertyákat. Ez a nap egyben elsőpéntek is, 24 órás szentségimádás lesz reggel 6 órától, a férfiak zarándoklata Pálosszentkútra délután 5 órakor indul az Ótemplomtól.

3. Február 3-án, Szent Balázs püspök emléknapján mindkét mise végén Balázs-áldást osztanak és mivel elsőszombat is, így az esti szentmise előtt a litániát imádkozzák.

4. A karácsonyfákat és a templom karácsonyi díszítését február 3-án, szombaton reggel 8 órától bontják le. Mindenkit szeretettel várnak, akik szeretnének segíteni.

5. Városunk idén ünnepli alapításának 250. évfordulóját. Ezen alkalomból ÉRSEKI SZENTMISÉRE hívnak mindenkit február 4-én, vasárnap 9 órára, amelynek végén a templom főbejárata fölé visszahelyezett harsonákat is megáldják. A szentmise keretében fogadalmat tesz az egyházközség megújult képviselő-testülete. Ezen a napon csak reggel fél 7-kor és este 6 órakor lesznek a templomban szentmisék, valamint a Kalmár-kápolnában 16 órakor. A ministránsok számára a próba szombaton délután 4 órakor lesz.

6. A Vőfély-zenész bálra továbbra is várják a testvérek tombola-felajánlásait, amelyeket előre is hálásan köszönnek.

7. Előre hirdetik, hogy a betegek kenetének ünnepélyes kiszolgáltatása február 11-én vasárnap, a Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária ünnepnapján lesz a délelőtt fél 11-es szentmisében. Feliratkozni a sekrestyében és a plébánián lehet.

8. A Házasság hete rendezvénysorozat szintén február 11-én kezdődik, ezen a vasárnapon minden szentmise végén megáldják a házaspárokat.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!