Helyi hírek 2024. január 29. 12:00

A múlt század elejét idéző bál a Batthyány iskolában

Képgaléria
A múlt század elejét idéző bál a Batthyány iskolában
Az 1920-as évek pezsgő világa tárult a vendégek elé a Batthyány Lajos Általános Iskola farsangi bálján. Január 27-én, a kor hangulatát idéző ruhákba öltözött vendégek egy estére visszarepülhettek a múltba. Az aulában egymás mellett táncoltak a flapper lányok és a korabeli úriemberek, mintha csak egy igazi 20-as évekbeli estélyen jártunk volna. Nagyné Mészáros Erika, a Gyermekeinkért Alapítvány elnöke mesélt az esemény részleteiről.

Elmondta, az iskolában évente két nagy bált szerveznek: egyet szeptemberben, szüreti hangulatban, és egyet a farsangi időszakban. A mulatságokat az alapítvány és az iskola tantestülete közösen szervezi, a bevételt pedig mindig a tanulók javára fordítják. A tavalyi szüreti bálból például az első osztályban induló robotika szakkör fejlesztését finanszírozták, míg a mostani bál jóvoltából mozgáskotta-eszközöket terveznek vásárolni.

Az idei eseményen az 5. a osztály táncos műsorral lépett fel, a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Takó Lajos és diákjai pedig dobszólóval szórakoztatta a közönséget. Az est hangulatát a Zafír együttes színesítette.

Az iskola dolgozói igazán kitettek magukért: az épület auláját és néhány földszinti tantermet csodálatosan feldíszítettek, hogy még inkább visszaadják a 20-as évek hangulatát. A bál nagy sikert aratott, mindenki nagyon élvezte az estét.

V. B.
                                 

Kövessen minket a Facebookon is!