Sport 2024. január 29. 18:00

41 futó 616 kilométert gyűjtött Kiskunfélegyházán

Képgaléria
41 futó 616 kilométert gyűjtött Kiskunfélegyházán
Január 28-án lezajlott a 2024-es Yours Truly első eseménye. A finn kezdeményezés lényege, hogy a téli hónapokban versenyeket nélkülöző futók január és február utolsó vasárnapján szeretett sportáguknak hódoljanak úgy, hogy közben városuknak lefutott kilométereket gyűjtenek.

Ezen a vasárnapon már hagyományosan a Fuss Félegyháza Futókör tagjai is közösségi futást szerveztek, ahol körülbelül harmincan vettek részt az eseményen. Volt, aki néhány kilométerrel, de voltak olyan sportolók, akik 50 megtett kilométerrel járultak hozzá a gyűjtés sikeréhez. Közöttük kiemelkedő teljesítményt nyújtott Szurmik Attila, aki ezt a távot kevesebb, mint négy óra alatt teljesítette, így országos szinten is a legjobbnak bizonyult idejével.

Kiskunfélegyháza a legtöbb kilométert gyűjtő városok sorrendjében az ötödik helyen végzett, a legtöbb futót megmozgató városok között pedig az előkelő 4. helyet szerezte meg. A január utolsó vasárnapján városunkban összegyűjtött kilométerek száma 616,06, amit 41 futó gyűjtött össze.

Az országos összesítés szerint január 28-án 376 futó 7 111 834 métert futott, összesen 2 631 756 másodperc alatt.

Az esemény második fordulója február utolsó vasárnapján lesz.

Z. A.
        

Kövessen minket a Facebookon is!