Program 2024. január 31. 08:00

Bach és Vivaldi est a zeneiskolában

Bach és Vivaldi est a zeneiskolában
Bach és Vivaldi estre várják az érdeklődőket február 2-án, pénteken 16:30-kor a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolába.

– A barokk zenében nem lehet csalódni, a barokk zene tekintélyt parancsol. Az este különlegessége, hogy a barokk két pólusa, a komoly, kimért, mindenen áthatoló északi pólus és a dél virtusa, tüzessége, jókedve találkozik egy hangversenyen. Előbbit Johann Sebastian Bachnak, utóbbit Antonio Vivaldinak köszönhetjük. Egy nagyon érdekes párosítás lesz nagyszerű művészekkel és zenészekkel – fogalmazott Kis-Fekete Vilmos, az intézmény igazgatója.



Hozzátette: egy szerencsés találkozásból született meg a koncert ötlete, hiszen egy országos csellóversenyen találkozott legutóbb személyesen a művészeti iskola tanára, Pusker Imre és a versenyen, a zsűriben helyet foglaló Zétényi Tamás gordonkaművész. Zétényi Tamás a győri Széchenyi István Egyetem docense, a Közép-Európai Egyetem zenei együtteseinek vezetője. Ő lesz az este főszereplője, zongorán közreműködik Pusker Imre és a Kecskeméti Kodály Zoltán Szakgimnázium zenekarának tagjai. A művek között Pusker Imre ismertetőjét hallhatja majd a közönség.



A koncert három városban mutatkozik be idén: Budapesten, Győrben és Kiskunfélegyházán. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Z. A.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!