Helyi hírek 2024. február 3. 12:00

Új elnök a Magyar Ejtőernyős Bajtársi Szövetség élén

Képgaléria
Új elnök a Magyar Ejtőernyős Bajtársi Szövetség élén
Új elnököt választottak a Magyar Ejtőernyős Bajtársi Szövetség élére január 28-án, Kiskunfélegyházán. A kora és az egészségi állapota miatt lemondott Rácz-Szabó Mihályt Varga György váltja a posztján, akit Fricska István titkár fog segíteni a munkájában. A vasárnapi eseményen megjelent MEBSZ tagok egy szép emlékplakettel köszönték meg leköszönő elnökük több éves munkáját, majd a kötetlen beszélgetés során megvitatták céljaikat és a régi fotók nézegetésével felelevenítették kellemes emlékeiket.

A frissen megválasztott elnök kérdésünkre elmondta: nagyon szeretnék feléleszteni a bajtársi szövetséget és új lendületet adni a szervezetnek. Szerinte a szövetségnek nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a közösségépítésre és a tagok közötti kapcsolatok erősítésére. Ezen felül több figyelmet kívánnak fordítani a fiatalabb nemzedék bevonására. Varga György és Fricska István is optimista a jövőt illetően. Remélik, a szövetség képes lesz fennmaradni és megújulni.

– A Magyar Honvédelmi Szövetség kiskunfélegyházi telephelye sorkatonai előkészítőként működött az elmúlt évtizedekben. Itt modellezőket, gépkocsivezetőket és ejtőernyősöket is képeztek. Miután megszűnt az MHSZ helyi pontja, sokan nem tudtunk tovább ugrani, így tulajdonképpen a helyi ejtőernyős közösség egy részének hirtelen véget ért egy korszak. A bezárás óta a kiskunfélegyházi ejtőernyősöknek más helyszínt kellett keresniük kedvelt sportjuk gyakorlására, illetve sokan felhagytak vele. Nagyon sajnáltam, hogy megszűnt a közösségünk. Országszerte jelenleg körülbelül 60 tagunk van, de szívesen fogadunk bárkit, aki egy ilyen különleges sporttal közelebbről is meg szeretne ismerkedni – zárta gondolatait Varga György.

V. B.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!