Sport 2014. december 15. 09:55

Jól zárták az évet a Koppányok

Képgaléria
Jól zárták az évet a Koppányok
Idei utolsó versenyükön vettek részt a félegyházi Turul Koppány Íjászegyesület tagjai, akik december 14-én Békéscsabán a XVI. Kerecsen Kupán ragadtak íjat. A Csaba Lovas Íjászok szervezésében 180 fő indult el a versenyen, melynek helyszíne Békéscsaba új rendezvénycsarnoka volt. A Koppányokat ezúttal tizenegyen képviselték a megmérettetésen. A csapat tagjai kiváló eredményeket elérve öregbítették a város hírnevét.

Eredmények:

Szeibert Nóra kimagasló fölénnyel nyerte az ifjúsági leány kategóriát.

Steitz Adelina szintén stabilan foglalta el a dobogó második fokát.

Keserű Szilvia felnőtt női kategóriában kis hátránnyal szerezte meg a harmadik helyet. Ugyanebben a kategóriában az új íjával ismerkedő Bányai Lili több embert megelőzve a 12. helyen végzett.

Ifjúsági kategóriában Németh László volt az érdekelt a Koppányoknál: Laci végül a második helyet szerezte meg kiváló eredménnyel. Bármennyire is jól fejlődik Laci de Zvolenszki Richárd még legyőzhetetlennek tűnik neki, de érik a gyümölcs hiszen már mindössze két lövésnyi 20 pont volt a különbség köztük.

 

A „Király” kategóriában, azaz a felnőtt férfiak között az Európa és Magyar Bajnok, Kalmár József magasra tette a mércét, de sűrű volt utána a mezőny, így Szeibert Imre a kiváló 6. helyezést szerezte meg.

 

Ebben a kategóriában az ötven induló közül Bense László bontogatja a szárnyait és jelzi elődeinek, hogy hamarosan vele is számolni kell az első 10 között, jelenleg a 23. helyen fejezte be a versenyt.

 

További eredmények:

Papp Zoltán 24.

Tóth Mihály 30.

Németh László 48.

 

A szenior férfi kategóriában is sűrű volt a mezőny. 17 indulóból Dinnyés Gyula a 6. helyen végzett.

 

Verseny beharangozó:

A Koppányok legközelebb januárt 17-én Gyulán szerepelnek. Ezt követően február 21-én Kiskunfélegyházán rendezik meg a Történelmi Országos Bajnokság döntőjét. /Helyszín: félegyházi sportcsarnok/ 

Kövessen minket a Facebookon is!