Helyi hírek 2024. február 2. 20:00

Bach- és Vivaldi-est, teltházzal

Képgaléria
Bach- és Vivaldi-est, teltházzal
Bach és Vivaldi-estre várta a zenekedvelőket a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola február 2-án, pénteken. A koncert főszereplője Zétényi Tamás csellóművész volt, a győri Széchenyi István Egyetem docense, a Közép-Európai Egyetem zenei együtteseinek vezetője.

A megjelenteket Kis-Fekete Vilmos igazgató köszöntötte, aki örömének adott hangot a nagyszámú érdeklődő láttán. – Örülök, hogy ilyen sokan gondolták úgy, hogy a mai napon eljönnek és megmerítkeznek a muzsikában és azon belül is, hogy igazán szép legyen ez az est a barokk muzsikában. Bízom abban, hogy mindenki lelkében egy megújulás következik be a mai koncertnek köszönhetően – fogalmazott.

Bemutatta az est szereplőit: Pusker Imrét, a zeneiskola pedagógusát, aki egy örömteli találkozásának köszönhetően szervezte meg a koncertet, Zétényi Tamás csellóművészt, valamint a Kecskeméti Kodály iskola vonós tanszakának képviselőit.

Pusker Imre bevezetőjében mesélt a Zétényi Tamással történt találkozásukról, ahol megszületett a koncertek ötlete. Kiskunfélegyháza mellett Budapesten és Győrben hallhatja majd a közönség a közeljövőben a műsort. Ismertette a Bach- és Vivaldi-est zenei repertoárjának előzményeit, az előkészületeket, valamint a művekről is részletes ismertetőt hallhatott a közönség.

A műsor két Bach-, két Vivaldi-művet, két szonátát és egy csellóversenyt tartalmazott. Zétényi Tamás páratlan csellójátéka, Pusker Imre zongorakísérete és műismertetője, valamint a Kodály iskola növendékeinek elhivatottsága és alázata olyan tökéletes zenei harmóniát teremtett a teremben, amelynek öröm volt részese lenni.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton  
             

Kövessen minket a Facebookon is!