Helyi hírek 2024. február 3. 13:00

250 év története egy jubileumi könyvben

Képgaléria
250 év története egy jubileumi könyvben
Ünnepélyes keretek között, a városháza dísztermében mutatták be A 250 éves város Kiskunfélegyháza című jubileumi könyvet, február 2-án. Az album mintegy kétéves munka eredményeként született meg, több kiváló helyi művész és szakember közreműködésével, és betekintést nyújt a belváros nyüzsgő forgatagától a sportélet, az oktatás, a kultúra sokszínűségébe, a helyi gazdaság értékeibe. A könyv magyar és angol nyelvű leírásokat tartalmaz, így a külföldi látogatók számára is tartalmas, informatív olvasmány lehet. 

Az esemény nyitánya a Félegyházi fanfár volt a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád AMI rézfúvósainak előadásában, majd a Magyar Örökség-díjas, kárpátaljai Credo Együttes énekese, Varga Katica zenés műsorát hallgathatták meg a jelenlévők: városvezetők, a helyi közélet, kultúra, sport, egészségügy, oktatás szereplői, a város polgárai. 

A vendégeket Bajzák Andrea ifjúsági referens köszöntötte, majd Csányi József polgármester méltatta a jeles ünnep alkalmából megjelent, a 250 éves város természeti, építészeti és humán kincseit felvonultató, igényes és látványos kötetet. Mint fogalmazott, a ma itt élő polgároknak és a városvezetésnek azt az utat kell követni, amit az elődök példájukkal kijelöltek számunkra. Ez pedig az összetartozás és a kitartás közös céljaink követésében. A polgármester beszédében kitért a könyv megvalósításának körülményeire is. Elmondta, hogy a képeskönyv ötlete mintegy két évvel ezelőtt született meg: szerettek volna a mezővárosi rangra emelés 250 éves évfordulójára egy olyan méltó kiadványt, amely bemutatja a múlt egy szelete mellett a jelent is. 

Rosta Ferenc alpolgármester megköszönte társszerző kollégáinak: Görög Anita fotósnak és Nagy Ferenc grafikus dizájnernek, valamint az összes résztvevőnek áldozatos munkáját. Végezetül Görög Anita egy kisfilm segítségével szemléltette a könyv elkészítésének mozzanatait és néhány kiragadott képről egyéb érdekességeket is elárult. 

A jubileumi könyv megvásárolható a Kiskun Múzeumban, valamint a Tourinform irodában.

Az eseményről Cserép Anikó készített felvételt, amely ide kattintva nézhető meg.

V. B.
                
Fotó: Kiss Czakó Imre 

         

Kövessen minket a Facebookon is!