Helyi hírek 2024. február 6. 16:00

Farsangi vigadalom a könyvtárban

Képgaléria
Farsangi vigadalom a könyvtárban
Télűző mulatságra invitálta a családokat a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermek Birodalma, február 3-án. A nagyszámú közönséget vonzó programon mintegy kétszázan vettek részt, ebből legalább nyolcvan gyermek szüleivel, nagyszüleivel érkezett – tudtuk meg Abonyi Szilviától, a könyvtár igazgatójától.

A felhívásnak megfelelően szinte mindenki jelmezt öltött, így a zsúfolásig megtelt gyermekkönyvtárban volt indiánlány, unikornis, rendőr, focista, cica, katica, kalóz, szakács, eljött Elza és Hófehérke mellett egy katona is. Szuperhősökből sem volt hiány: Batman, Sonic, Szuper Chase és Marshall is megtisztelte jelenlétével az eseményt. A legkreatívabb jelmez a könyvtárosok elmondása szerint talán a popcorn volt. A beöltözöttek zsákbamacskát választhattak maguknak, a kézműves foglalkozás során pedig különféle álarcokat, táncoló bohócot készíthettek kicsik és nagyok.

A farsang most sem múlt el bohóckodás nélkül, erről a Kids Partyból ismert Brigi bohóc (Egyed Brigitta színművész) gondoskodott, aki a zsonglőrmutatványok, tányérpörgetés mellett még ukulelével és közös énekléssel is szórakoztatta a nagyérdeműt. Ezt követően az intézmény rendezvénytermébe invitálták a táncos lábú közönséget, akik Kátai Tibor foglalkozásvezetővel közösen rophatták a néptáncot. A jó hangulatú táncházat követően teával és – a Félegyházi Pékség jóvoltából – többféle ízesítésű fánkkal is kínálták a táncban megfáradt farsangolókat.
        
Fotó: Fantoly Márton   
                

Kövessen minket a Facebookon is!