Helyi hírek 2024. február 6. 18:30

Felolvasó délutánt tartottak a könyvtárban Mórák és Félegyháza címmel

Képgaléria
Felolvasó délutánt tartottak a könyvtárban Mórák és Félegyháza címmel
Mórák és Félegyháza címmel tartottak felolvasó délutánt február 6-án, kedden a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az eseményre a civil szervezetek, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Nyugdíjas Pedagógus Klub tagjait várták.

– Minden februárban felolvasó délutánt tartunk Móra műveiből a civil szervezetek, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Nyugdíjas Pedagógus Klub bevonásával. Idén azt kértük a résztvevőktől, hogy Móra Ferenc, Móra István és Móra László írásaiból olvassanak fel, ugyanis mindhármuknak kerek évfordulója van: Móra István 160 éve született, Móra Ferenc 90, Móra László pedig 80 esztendeje halt meg. Közülük talán Móra László a legkevésbé ismert: ő Móra István fia volt. Aktív évei a két világháború közé tehetők, de mivel túlságosan nagy hazafinak tartották, 1945 után megsemmisítették írásait.

Körülbelül 20-an jelentkeztek a felhívásunkra, amit ezúton is nagyon köszönünk – mondta el Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton 
           

Kövessen minket a Facebookon is!