Helyi hírek 2014. december 15. 15:20

Az internet veszélyeiről mindenkinek

Képgaléria
Az internet veszélyeiről mindenkinek
A Natura Hungarica Alapítvány szeptemberben kezdte meg azt a hadjáratot, melynek célja hogy minden generációhoz eljusson az üzenet: „Az internet veszélyeket rejt”.

Először az általános iskolásokkal foglakoztak az alapítvány szakemberei, négy órás dráma- és élménypedagógiai eszközökkel színesített foglalkozások keretében. A Constantinum általános iskolájából és a kistérség 3 iskolájából 300 gyermek vett részt ezeken a rendhagyó órákon.

Ezt követően a foglalkozáson részt vevő gyermekek szülei és tanárai részére tartott előadást Miklya Luzsányi Mónika, a téma szakértője. A projekt megkoronázásaként a középiskolás fiatalok is teret kaptak. Film, fotó, vers, novella műfajokban olyan művet alkothattak, mely a világháló veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A beküldött alkotások az online kapcsolatok veszélyeit, az online zaklatást és az internetes játékszenvedélyt dolgozták fel. Az alkotókat a szervezők egy izgalmas kirándulásra vitték, illetve számítógépes kellékkel ajándékozták meg. A projekt az Ökumenikus Segélyszervezet TANDEM Fejlesztési Alapjának támogatásnak köszönhetően valósult meg.

Az én cyber sztorim" c. projekt a TANDEM Fejlesztési Alap támogatásának köszönhetően jött létre. Az Ökumenikus Segélyszervezet TANDEM Fejlesztési Alap pályázati programja a VELUX Alapítványok támogatásával és a DanChurchAid közreműködésével valósul meg.

 

Kövessen minket a Facebookon is!