Helyi hírek 2024. február 9. 12:00

Szavalóversenyt rendeztek alsósoknak Móra Ferenc műveiből

Képgaléria
Szavalóversenyt rendeztek alsósoknak Móra Ferenc műveiből
Móra Ferenc műveiből rendeztek szavalóversenyt alsó tagozatos diákoknak február 8-án, csütörtökön a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az esemény a Móra Ferenc Emléknapok programsorozat eleme volt, ahová a város és a környék általános iskoláiból vártak jelentkezőket. A részletekről Kállainé Vereb Mária, a Móra Közművelődési Egyesület elnöke számolt be.

– Az elmúlt napokban Móra Ferenc, a neves magyar író, költő, muzeológus halálának 90. évfordulójára emlékeztünk. Ez alkalomból szavalóversenyt hirdettünk meg a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár közös szervezésében a város általános iskoláinak alsó tagozatos diákjai részére. Az esemény célja, hogy a gyerekek megismerjék Móra Ferenc életművét és különféle alkotásait. A résztvevők a Sétálni megy Panka című kötet és az író alsó tagozatos tankönyvekben szereplő gyermekversei közül választhattak. A felhívásra helyi és a környék iskoláiból jelentkeztek. A nyertesek Kis Virág keramikus által készített körtemuzsikát, Móra-CD-t, Móra-képeslapot és Móra-noteszt vehettek át az oklevélen, illetve az emléklapon kívül.

A győztesek listája:

Első helyezett: Horváth Zoltán, a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium 4.b osztályos tanulója (felkészítője: Gácsi Bernadett). A vers címe: A gavallér zsiráf.,

Második helyezett: Kővágó Tamara, a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola 4.a osztályos tanulója (felkészítője: Somodi Ida). A vers címe: A didergő király.

Harmadik helyezett: Bálint Sára, a Platán Utcai Általános Iskola 4. b osztályos tanulója (felkészítője: Dr. Bódainé Szekszárdi Éva). A vers címe: A patkó.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton  
         

Kövessen minket a Facebookon is!