Helyi hírek 2024. február 11. 14:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Évközi 6. vasárnap – 2024. február 11.


1. Hálásan köszönik mindazok segítségét és munkáját, akik az egyházközségi vőfélybál előkészítésében és megszervezésében részt vettek, Isten fizesse meg szolgálatukat! Hálásan köszönnek minden támogatást és felajánlást!

2. Hétfőn este 17.30-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban, szeretettel várják a testvéreket.

3. Február 13-án, kedden Fatimai napot tartanak, déli 12 órakor ünnepi szentmisét mutatnak be a családokért és a Fatimai Szűz tiszteletére. Előtte fél 12-től a rózsafüzért imádkozzák a templomban. A Mária Tisztelők Köre betegség miatt kivételesen nem tart gyűlést.



4. A mai nappal kezdetét vette a Házasság hete programsorozat, ezen a vasárnapon, az esti szentmise végén megáldják a házaspárokat. A házasság hetében február 16-án, péntek délután 5 órakor a házaspárok imádkozzák a keresztutat. Február 17-én, szombaton szintén 17 órakor gitáros szentségimádás keretében tartják a házaspárok imaóráját. Várják a házaspárokat és családokat.

5. Február 14-én, szerdán, Hamvazószerdával megkezdődik a Nagyböjti Szent Negyven Nap, felkészülésünk Húsvét Szent Ünnepére. Szentmisék reggel 7 és este 6 órakor lesznek a hamvazás szertartásával. (Iskolai szentmise reggel 8 órakor lesz a sportcsarnokban.) Ezen a napon és nagypénteken szigorú böjtöt kell tartani: a 14 éven felülieknek hústilalom van érvényben, a 18 és 60 év közöttiek pedig a hústilalom mellett csak háromszor vehetnek magukhoz ételt, egyszeri jóllakással. Nagyböjt többi péntekjén is hústilalom van érvényben, amelyek mellé bátran vállaljunk plusz lemondást vagy külön jócselekedetet. A nagyböjti-húsvéti időszakban ne felejtsük el elvégezni szentgyónásunkat.

6. Nagyböjtben minden szerdán és pénteken imádkozzák a keresztutat, délután 5 órától, az esti szentmise előtt.
               

Kövessen minket a Facebookon is!