Sport 2024. február 11. 16:00

Remek helytállás a serdülőkorú válogatón

Képgaléria
Remek helytállás a serdülőkorú válogatón
Válogató versenyen vettek részt Kecskeméten az ország legjobb serdülőkorú birkózói. A Balla József Emlékverseny keretében rendezték az év első szabadfogású válogatóját az U15-ös korosztály számára. A verseny az első állomása volt annak, hogy ki öltheti magára a címeres mezt májusban, a görögországi Loutrakiban rendezendő serdülő Európa-bajnokságon.

A Kiskunfélegyházi BSE 10 fővel képviseltette magát, közöttük 5 korondi nevelésű fiatallal. Remekül helytállt mindenki, nyolcan végeztek az első hatban. A fiúk mezőnyében csak az ukránokkal megerősített szlovák válogatott és a Budapesti Vasas tudott előrébb végezni.

Eredmények:

Aranyérmet szerzett a 36 kg-os Barabás-Ágoston Anna és a 76 kg-os Tapodi Norbert.

Ezüstérmes lett Hideg Balázs az 52 kg-osok között.

Bronzérmesek: Bárány-Almási Bianka és Fülöp Kristóf.

Fekete Hanna és Nagy Tamás 4., Kacsó Ábel 5.

Az első helyezettek nagy lépést tettek, hogy a görög üdülővárosba utazhassanak és képviselhessék hazánkat az EB-n, de a többi dobogós helyezettnek is van még esélye.


U20-as Szabadfogású és Női Válogatót rendez február 17-én, szombaton a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület a városi sportcsarnokban, amely egyben a III. dr. Varga Béla Emlékverseny. Ezzel emlékeznek városunk első olimpikonjáról, aki 1911-ben világbajnok, 1912-ben olimpiai bronzérmes volt. Mellette Gyermek Gálaversenyt is tartanak a 7-9 éves korosztálynak – mondta el lapunknak Szabó József edző.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!