Helyi hírek 2014. december 15. 17:00 Forrás: Petőfi Sándor Városi Könyvtár

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása

Nabokov és én

Az Európa Könyvkiadó Vladimir Nabokov életmű-sorozatának utolsó darabja, a szerző összegyűjtött elbeszéléseinek második kötete 2015 tavaszán jelenik meg. Ennek a nagyszabású programnak a befejezését szeretnénk irodalmi esttel megünnepelni, és ehhez kapcsolódóan pályázatot hirdetünk. A kiadó olyan, még nem publikált, szépirodalmi igénnyel megírt elbeszélést vagy paródiát vár, amelyet bármilyen módon Nabokov ihletett.



A beérkező pályaműveket a kiadó szerkesztősége bírálja el, és 2015 májusában, a Nabokov-estünkön hirdetünk eredményt.

A pályaművek maximális terjedelme: 20 000 karakter. Díjazás: I. helyezett: 50 000 forint, II. helyezett: 30 000 forint, III. helyezett: 20 000 forint. A pályázat jeligés. Kérjük a pályázókat, hogy pályaművükre csak a választott jeligét írják rá, valamint mellékeljenek a pályamű mellé egy adat.doc nevű fájlt, amelyben megírják nevüket és e-mail címüket. Egy pályázó csak egy művel pályázhat. Hosszan lehetne sorolni a mai világirodalomból azokat a szerzőket, akikre Nabokov művészete, stílusa, szemlélete erőteljesen hatott, ezért reményeink szerint olyan színvonalú anyag gyűlik össze, melyet egy antológiában közreadhatunk.

Az elbeszélések beküldésének határideje: április 15. A kiadó a pályaműveket elektronikusan várja a [email protected] e-mail címre


*  *  *
 

Üveggel takarva

A XIX. Pszinapszis Kulturális Stábja fotópályázatot hirdet ÜVEGGEL TAKARVA címmel, melyre fényképeket, fotográfiai technikákkal készült műveket várunk! Sokféle üvegen keresztül szemlélhetjük a világot. Figyelhetjük az utcát az elsuhanó villamosból, az ablakunkon kinézve egy szeletét láthatjuk a környezetünknek. Felélesíthetjük a valóságot egy szemüveggel, vagy elhomályosíthatjuk egy söröskorsóval. Mindenki mást tart lényegesnek a környezetében, bizonyos dolgokat elrejthetünk, másokat kiemelhetünk. Az objektív lencséje mögül, egy-egy fotót készítve megmutathatjuk másoknak, mi az, amit mi ki akarunk hangsúlyozni, és mi az, amit el akarunk takarni.

A kiválasztásra kerülő műveket a XIX. Pszinapszis Támogatói Estjén állítjuk ki, melynek időpontja: 2015. március 27. A pályázatra a képeket elektronikusan várjuk, egy alkotó maximum 7 pályaművel nevezhet. A kiválasztott műveket kiállításra készen, minimum 15×20 cm-es, maximum 30×45 cm-es méretben, fényes papírra nyomtatva, fekete karton háttérrel várjuk utólagosan egyeztetett címre.

A kiállítás napján a képek közönségszavazáson vesznek részt, melynek díjai: 1. helyezett: 2 db teljes árú bérlet az idei Pszinapszisra, 2. helyezett: 1 db teljes árú bérlet az idei Pszinapszisra, 3. helyezett: 1db teljes árú napijegy az idei Pszinapszisra. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet, 2015. január 31-ig. Mutasd meg a tehetséged Te is!

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben.
 

hétfő: zárva
kedd, péntek: 9-17 óráig
szerda, csütörtök: 12-17 óráig
szombat: 8-12 óráig

E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!