Helyi hírek 2024. február 13. 14:00

Tizedik alkalommal mulattak a vőfély-zenész találkozón

Tizedik alkalommal mulattak a vőfély-zenész találkozón
Farsang utolsó hétvégéjén, február 10-én, immár tizedik alkalommal adott otthont a vőfély-zenész találkozónak a Constantinum Sportcentrum.



Kiss Zoltán szervező elmondta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is remek hangulatban zajlott az esemény. Három zenekar, egy dj, 17 vőfély, egy ceremóniamester, egy szertartásvezető és egy rendezvényszervező voltak a hangulatfelelősök az este folyamán. A vőfélyek között két hölgy is képviselte nemét a szakmában.



Jelen volt az Országos Vőfély Szövetség elnöke, Balázs Sándor is, akinek nem titkolt szándéka a szövetség tagjait bővíteni. Itt lehetősége volt vidéki kollégákkal ismerkednie, tapasztalatot cserélni.



Új bemutatkozó vőfélyek is érkeztek az eseményre, gyakorlatilag az ország minden tájáról utaztak városunkba vendégek. 180 kilogramm húsból készült szürkemarha-pörkölt és 1000 darab töltött káposzta várta a mulatni vágyókat, amely mellé aperitif és sütemény is járt.



Kiss Zoltán végezetül elmondta, hogy idén is a vőfély-zenész találkozó jótékony célt szolgált: a befolyt összeget a Sarlós Boldogasszony Főplébánia hittanos gyerekeinek kirándultatására fordítják, illetve terveik szerint az oldalkápolna és a sekrestye ajtajának cseréjét is ebből kívánják finanszírozni. A szervezők hálásan köszönik a támogatóknak és az egyházközség tagjainak a segítséget.



Z. A. 
                   

Kövessen minket a Facebookon is!