Helyi hírek 2024. február 13. 15:00

Bolondos farsangi hét a Waldorf iskolában

Képgaléria
Bolondos farsangi hét a Waldorf iskolában
A farsang hete az egyik legizgalmasabb hét a Waldorf-iskolások életében. Egész héten furcsábbnál furcsább dress code alapján jönnek ilyenkor iskolába diákjaink és tanáraink, amit iskolaszerte plakát hirdet. A telet sok-sok mosollyal, hahotázással űzzük el.

Egyik nap pizsama, másik nap kalap volt az előírás, de nagyon várták már a „furcsa frizura napot” is. Nagy hahotázással fogadták egymást az iskolakapuban. Apró fonatok, copfocskák tették mássá a megszokott arcokat. Legnagyobb sikere talán a táska nélküli napnak volt, amikor bármi másban hozhatták felszerelésüket, mint iskolatáskában. A legkreatívabbak kosárral, hűtőtáskával, szatyorral, bőrönddel és szerszámos táskával érkeztek, a legfifikásabbak szó szerint értelmezték a felhívást, se táskát, se könyvet nem hoztak magukkal.

A hét zárásaként közösen ünnepelt az általános iskola és a gimnázium lelkes diákserege. Megrendeztük az I. Rubik-kocka-versenyt, amelyen a szakkör diákjai az érdeklődők csendesen figyelő jelenlétében forgatták hihetetlen sebességgel a kockákat, esetleg döntötték meg saját rekordjaikat. Az iskolától ajándékba kapott piramis alakú kockákat a szakkör hatodikos diákvezetője adta át társainak.

A tornateremben kezdődött a farsangi délelőtt egy igazi showműsorral. A Bothmer-tanárunk által támogatott szakkör diákjai egykerekűztek, szaltóztak, zsonglőrmutatványokkal kápráztatták el társaikat. Sikongatások, óriási tapsvihar kísérte produkcióikat, amit szemfényvesztő bűvészmutatványok követtek. A nyolcadikosok saját termükben láthatatlan kiállítást és egy igazi madárhangokkal élettelivé tett dzsungelt rendeztek be. A bizalom, ízek, illatok birodalmát sokan látogatták meg. A gimisek szabadulószobával várták a kisebbeket, székfoglalóval, kötélhúzással és ügyességi pályával. A délelőtt végén mindannyian összegyűltünk a tornateremben, ahol minden osztály választott egy, az évfolyamához tananyagban illeszkedő jelmezt. A legkisebbek tündéreknek és erdei manóknak öltöztek, az ötödikesek Egyiptom világát, a hatodikosok Róma világuralmát elevenítették meg. A hetedikesek a reneszánsz életérzését táncban jelenítették meg, kobozzenével színesítve.

A farsangi mulatságot közös énektanulás zárta Káplár Grétával és zenekarával. Ismét elűztük a telet!

Némethné Faragó Erika
                

Kövessen minket a Facebookon is!