Helyi hírek 2024. február 13. 17:00

Pozitív tér – új előadás-sorozat indul a könyvtárban

Pozitív tér – új előadás-sorozat indul a könyvtárban
Új előadás-sorozat indul a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban Pozitív tér – életmód és siker közösség néven. Az első eseményre február 14-én, szerdán, 17:30-kor kerül sor, amikor dr. Domján Mihály pszichológus lesz az intézmény vendége. A szakpszichológus előadásának címe: Derűvel és önbizalommal a mindennapokban.

Az eseménysorozat megálmodója Wolnerné Vidéki Szilvia, aki pedagógusi és vezetői pályáját hagyta el, hogy egy korábban megszerzett képesítésével tudjon többet foglalkozni. Életviteli fejlesztőként az előadások házigazdája lesz, örömmel mesélt a következő hónapok terveiről.

– Az emberek segítése és lelki emelése régóta szívfeladatom és miután meghoztam a döntést, hogy a pedagóguspályának búcsút intek, formálódott bennem a belső igény közösségformálás témájában, ahol az embereknek a segítségére lehetünk. Én azt veszem észre, hogy az emberekben egyre nagyobb az igény az önfejlesztésre, az életviteli tanácsokra, lágy fejlesztésre. A Pozitív tér a szó nemes értelmében értendő, ezekre az előadásokra olyan embereket várunk, akik életében a pozitív szemléletmód, az életigenlés, az életüknek több területen való jobbítása az alapvető belső igényük. Nagyon sokfelől kapunk támadásokat, amelyekkel sok esetben nehéz megbirkózni. A segítő szakemberek gondolatai által próbálunk egy kicsit segítséget nyújtani az előadás-sorozattal.



Wolnerné Vidéki Szilvia hozzátette, hogy 11 hónapra előre megtervezték az eseményeket Abonyi Szilviával, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatójával. Az előadók között pszichológus, lelkész, mentálhigiénés szakember, életmód tanácsadó is szerepel majd.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Z. A. 
          

Kövessen minket a Facebookon is!