Helyi hírek 2024. február 14. 09:00

A költségvetés volt az év első bizottsági ülésein a legfontosabb témakör

Képgaléria
A költségvetés volt az év első bizottsági ülésein a legfontosabb témakör
Ülésezett a városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági bizottság február 12-én és 13-án, a városháza tárgyalójában, hogy előkészítsék és megvitassák a február 14-ei képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

– A városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság az egyebekkel együtt hét napirendi pontot tárgyalt. Döntés született arról, hogy a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány az eddigi 10 millió forint helyett 15 millió forintnyi támogatást igényelne. Ennek indoklása, hogy az elmúlt időszak áremelkedései miatt a rezsiköltségek, bérek, felhasznált eszközök, gyógyszerek és állategészségügyi szolgáltatások, üzemanyagár és karbantartási költségek nagymértékű terhet jelentenek az alapítványnak. Ezen felül előterjesztést született a városfejlesztési feladatok ellátásról is. Az egyik a Dózsa György utca felújítását célozza meg, ahol az egyenetlen, repedezett aszfaltburkolatot tervezzük megerősíteni és részben lebontani. A második projekt a Felsőtemető ravatalozójának és környezetének újjáépítéséről szól. Az elavult épület teljes körű átalakítása és bővítése várható, beleértve egy új tetőt, térkőburkolatot, műhelyt, gépjárműbeállót és modernizált belső helyiségeket. A kivitelezések terveink szerint 2024-ben megvalósulhatnak. Megépül továbbá egy önálló kerékpárút is a Csanyi út és a Szentesi út közötti szakaszon. A kivitelezés várhatóan 2024-ben kezdődik. Végezetül bizottságunk döntött önkormányzati bérlakások hasznosítása tárgyában is – foglalta össze a napirendi pontokat Bense Zoltán bizottsági elnök.

– A művelődési és szociális ügyekkel foglalkozó bizottság legfontosabb témája a költségvetési rendelet megalkotásáról szólt: nagy örömünkre szolgál, hogy a sport, illetve a civil szervezetek eddigi 10-10 milliós támogatási összege idén 15-15 millió forintos összegre emelkedik, emellett a diáksport támogatási keretét 500 ezer forintban állapítottuk meg – mondta el dr. Ónodi Izabella, a bizottság elnöke.

– Javarészt formai ügyekben döntöttünk, mint az igazgatási szünet időpontja, a polgármester évi szabadsága felosztásának ütemezési terve. Emellett szavaztuk a város korszerűsítési javaslatairól is. móravárosi lakosként és a körzet képviselőjeként nagyon örülök, hogy a Csanyi út környéke idén megújulhat. Már nagy szükség volt erre a beruházásra, hiszen így a temető, a szociális otthon és a bölcsőde is könnyebben megközelíthető lesz. Szavaztunk a 3-as és a 6-os fogorvosi körzetek betöltéséről, valamint a háziorvosi körzetek ellátására kötött feladatellátási szerződések módosítása tárgyában – tudtuk meg dr. Réczi Lászlótól, a jogi bizottság elnökétől.

– Egyebek mellett döntés született a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány támogatási kérelme, a Gyepmesteri Telep működtetésére kötött közszolgáltatási szerződés módosítása és nem lakás célú ingatlanok hasznosítása tárgyában – emelte ki Gyenes Attila, a gazdasági bizottság elnöke.

V. B.
                   
Fotó: Fantoly Márton, V. B. 
          

Kövessen minket a Facebookon is!