Helyi hírek 2024. február 15. 18:00

Már dolgoznak a Horváth Zoltán utca első szakaszának újjáépítésén

Képgaléria
Már dolgoznak a Horváth Zoltán utca első szakaszának újjáépítésén
Megkezdődött a Horváth Zoltán utca első szakaszának felújítása. Napközben átmenetileg lezárják az érintett részt, az esti órákban pedig ráengedik a forgalmat.

Még tavaly novemberben fogadta el a képviselő-testület a Horváth Zoltán utca Attila utca felőli, 111 méter hosszú, rendkívül rossz állapotú szakaszának burkolat-felújításáról szóló előterjesztést, amiben az állt, hogy az érintett útfelület egyenetlen, toldozott-foldozott, bitumenhiányos, egységesen lesoványodott, kátyús. A burkolat lokális javítása már műszakilag és gazdaságilag sem indokolt.

Ennek figyelembevételével az a döntés született, hogy a beruházás során megtörténik egyrészt a meglévő aszfaltburkolatú út újjáépítése és társasházak felőli oldalában található parkolók és járdák is megújulnak. A kivitelezés során a meglévő garázsbejárók helyreállítására is megtörténik.

A kivitelezés a napokban megkezdődött, ami – a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának tájékoztatása szerint – a Horváth Zoltán és Attila utcán közlekedő gépjárműforgalmat érintően az alábbi forgalomkorlátozásokkal jár:

A Horváth Zoltán utca 2-8. között végzett útfelújítási munkálatok miatt 8 és 16 óra között teljes szélességében lezárják az Attila utca és Horváth Zoltán utca összekötő szakaszát. 16 óra után a lezárást feloldják, de ezúton is tisztelettel arra kérik a közlekedőket, hogy csak indokolt esetben és körültekintően vegyék igénybe az említett útszakaszt. A kivitelező a közlekedők megértését, együttműködését és türelmét kéri.

T. T.


Fotó: Fantoly Márton 
         

Kövessen minket a Facebookon is!