Helyi hírek 2024. február 15. 10:00

Megnyitott a Pozitív tér a könyvtárban

Képgaléria
Megnyitott a Pozitív tér a könyvtárban
Pozitív tér néven új előadás-sorozat indult a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az első eseményre február 14-én, szerdán, került sor, dr. Domján Mihály pszichológus Derűvel és önbizalommal a mindennapokban című előadásával. A megjelenteket Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója köszöntötte, majd átadta a szót Wolnerné Vidéki Szilviának, az est házigazdájának.

Wolnerné Vidéki Szilvia életviteli fejlesztő, coach köszöntő beszéde elején Böjte Csaba szavait idézte: – Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.

A folytatásban megköszönte a megjelenteknek, hogy eljöttek és hisznek vele együtt abban, hogy a világnak és személyesen mindannyiunknak is óriási szükségünk van a pozitív gondolatokra, a szeretet kifejezésére és áramoltatására. – Szükségünk van a mindennapokban tényleg okos gondolatokra, segítő társakra, amelyek, és akik éppen egy élethelyzetben vagy egy adott elakadásunkban tudnak minket felemelni, biztatni, új szemléletmódot vagy új irányt mutatni – fogalmazott.

Megköszönte az együttműködést a Petőfi Sándor Városi Könyvtárnak és az igazgatónak, Abonyi Szilviának. A megjelenteknek elárulta, hogy a következő időszakban, havonta egyszer, mindig olyan előadásokat hallhatnak, ahol valamilyen pozitív szemléletről, gondolkodásmódról, mentális és testi egészségünk megőrzéséről lesz szó, amelyre nagyon nagy szükségünk van. Dr. Domján Mihályról elmondta, hogy az eseménysorozat szervezése kezdetén először jutott eszébe, mint lehetséges előadó. Úgy véli, hogy az országosan ismert, kiskunfélegyházi szakember közreműködésével méltó módon indult el a rendezvénysorozat.

A doktor előadása során arra kereste a válaszokat, hogy mit tehetünk, ha elfáradtunk, hogyan lehetnénk motiváltabbak, magabiztosabbak vagy hogyan tudnánk az önbizalmunkat erősíteni. A másfél órás esemény sok humorral, nevetéssel, történetekkel és elgondolkodtató tényekkel volt teli, amelyekből bőven jutott útravaló mondat mindenkinek.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!