Helyi hírek 2024. február 16. 08:00

Gyönyörű alkotások születnek a félegyházi Firkaklub délutánjain

Képgaléria
Gyönyörű alkotások születnek a félegyházi Firkaklub délutánjain
Firkaklub indult januárban a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületének programjai között a Szakmaközi Művelődési Házban.

A klubot Bense Ilona vezeti, kéthetente szerdánként találkoznak 15 órai kezdettel. Február 14-én jártunk a foglalkozáson, ahol a részletekről a klubvezetőt kérdeztük.

Ilona elárulta, hogy 7-8 éve, egy betegség után kezdett el először a színezéssel foglalkozni, majd később a rajzolás felé mutatott nagyobb érdeklődést. Olyannyira, hogy Szegeden egy képzésen is részt vett, ahol a Zentagle-stílussal ismerkedett meg részletesebben.

A Zentagle egy nagyon népszerű újfajta művészeti ág, javarészt a pillanatnyi inspirációból fakadóan művelik. Nem igényel semmiféle előképzettséget, az alkotás során jellemzően fekete-fehér nonfiguratív képek készülnek. A minták ismétlődnek, sormintaszerűek, ami nagy koncentrációt igényel és ez által egy úgynevezett flow élményt él át készítője, ahol az itt és most érzés dominál.

A klubvezető hangsúlyozta, hogy a finommotorika fejlesztése mellett az alkotás öröme is nagyon jó hatással van rájuk. Kellemes környezetben, vidám hangulatban alkotnak kéthetente szerdánként, a foglalkozásokra szeretettel várnak minden érdeklődőt. 

Z. A.
          

Kövessen minket a Facebookon is!