Helyi hírek 2024. február 16. 16:00

Ismét városunkba látogatott Pál Feri atya

Képgaléria
Ismét városunkba látogatott Pál Feri atya
Ismét ellátogatott városunkba a Házasság hete programsorozat keretében Pál Feri atya, római katolikus pap és mentálhigiénés szakember. A február 15-ei rendezvényt a Móra Ferenc Művelődési Központban tartották, ahol az előadó a munkahelyi és magánéleti kiégés állapotairól és kezeléséről tartott előadást.

Borítókép és további fotók: Nagy Gergely

Az előadó a maga könnyed stílusában elmondta, a modern élet gyors üteme és a folyamatos elvárásoknak való megfelelés gyakran vezet munkahelyi és magánéleti kiégéshez. Ez a jelenség komoly hatással lehet az egyén egészségére, boldogságára és produktivitására is. Fontos megérteni a kiégés okait és lehetséges kezelési módjait annak érdekében, hogy egyensúlyt teremtsünk az élet különböző területein.



A munkahelyi kiégés olyan állapot, amely akkor következik be, amikor valaki hosszú ideig folyamatos stressznek van kitéve a munkahelyén. A túlterheltség, az elvárásoknak való folyamatos megfelelési kényszer és a munka és magánélet közötti egyensúly hiánya mind hozzájárulhatnak ehhez az állapothoz. A munkahelyi kiégés tünetei közé tartozik az alacsony energiaszint, a csökkent teljesítmény, a fokozott frusztráció és az érzelmi kimerültség. Ugyanakkor a magánéleti kiégés is egyre gyakoribb probléma. A túlzott elvárások, a szociális kötelezettségek és az egyéni célok elérésének nyomása mind hozzájárulhatnak ehhez az állapothoz. A folyamatos aggodalom és az érzelmi kimerültség nemcsak a személyes boldogságot, hanem az egészséget is veszélyeztetheti.



A kiégés megelőzésének és kezelésének kulcsa az egyensúly megtalálása. Fontos, hogy az egyén tisztában legyen saját határaival, és ne hagyja figyelmen kívül az egészséges életmód fenntartásának fontosságát. A rendszeres testmozgás, az időnkénti pihenés és a támogató kapcsolatok kialakítása mind segíthetnek a stressz csökkentésében.



Emellett a munkahelyeken is kiemelt figyelmet kell fordítani a munkavállalók jólétére. Rugalmas munkaidők, támogató vezetői stílus és mentális egészségügyi erőforrások elérhetősége mind hozzájárulhat a munkahelyi környezet javításához.

V. B.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!