Sport 2024. február 18. 08:00

Extrát szeretne nyújtani a labdarúgócsapat tavasszal

Extrát szeretne nyújtani a labdarúgócsapat tavasszal
Február utolsó hétvégéjén folytatódik a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság. A Kiskunfélegyháza gárdája egy héttel később kapcsolódik be a versenybe, mert azon a héten szabadnapos lesz.

Az elmúlt évi bajnok Kiskunfélegyháza csapata a hatodik helyről várja a folytatást. Ilyenkor téli időszakban vannak mozgások a keretekben. Erről Némedi Norbert beszélt. – Az előző évekhez képest ezúttal vannak változások a keretünkben, olyanok is, amit nem gondoltunk volna – mondta a vezetőedző.

Szűcs Dominik volt játékosunk magasabb osztályba, az NB III-as Majoshoz igazolt, aminek kimondottan örülünk. Rajta kívül két másik távozónk is volt, Budai Áron és Vén Balázs. Ők egyéb okok miatt Kiskőrösre mentek. Balázsnak életvitelszerű dolog jött közbe, és mivel Áronnal együtt akartak focizni, így egyikőjükre sem tudunk számítani. Ez nem szerepelt a terveink között, hogy elmennek, főleg egy rivális csapathoz. A harmadik változás pedig az, hogy Ábel Zsolt befejezte a játékot, így négy változásunk van az őszi kerethez képest. Van viszont új igazolásunk, mégpedig a Kecskeméti TE-ből egy fiatal játékos, Marsa Áron, aki az NB III-as csapatban játszott. A keret további részét helyi kötődésű fiatalokkal próbáljuk feltölteni. Az utánpótlásból hárman fognak feljönni, akik már velünk edzenek. Örülünk annak, hogy nagyon fiatalok, még csak tizenhat évesek, a regionális bajnokságban játszottak, de már a felnőtt csapattal fognak készülni.

A vezetőedző elmondta még, hogy hat hét felkészülést terveztek a bajnokság előtt, mivel az első tavaszi mérkőzésükön szabadnaposak. Sok edző és felkészülési mérkőzéssel készülnek, ami egyúttal csapatépítés is. Az őszi szezont úgy értékelte, hogy magukhoz képest sikertelen volt. A hatodik helynél előrébb várták a csapatot, bár a mutatott játék képén nem lepődtek meg, mert a nyáron is volt változás a keretben. Szeretnének előre nézni, ennek érdekében másképp építették fel a felkészülésüket is.

– Azért van több felkészülési mérkőzésük, mert több taktikai elemet is szeretnének kipróbálni. A fiatal labdarúgók miatt sem baj az, hogy hat edzőmérkőzés szerepelt, illetve szerepel még a felkészülésben. Először az Algyő, majd a Harta, a Szarvas, a Kecskeméti LC, a KTE U19-es csapata volt és lesz az ellenfél, a főpróba pedig az NB III-as Martfű ellen lesz, mert ők is később kezdik a bajnokságot.

Az eddigi felkészülés azt mutatja, hogy sokkal többet kaptunk vissza, mint amit gondoltunk. Jót tett a csapatnak a fiatalok beépítése. Az eddigi előkészületi mérkőzéseink is ezt bizonyították. Ha megnézzük a tabellát, akkor látható, hogy a Kunbaja és a Soltvadkert kicsit ellépett a mezőnytől, de nagyon kiegyenlített a bajnokság. Ettől függetlenül nem gondoljuk azt, hogy le lenne futva. Szerettünk volna bajnoki címet védeni, de a realitás talaján vagyunk. Minél jobb szezont szeretnénk futni tavasszal. Nem fogjuk feladni az biztos, de nyíltabb játékot fogunk felvállalni, mint eddig. Szeretnénk úgy játszani, mint a régi Félegyháza. Próbálunk majd annyira dominálni, amennyire az lehetséges a mérkőzéseken. Aztán meglátjuk, hogy ebből mi sül ki. Ha nem jön össze az, hogy megvédjük a címünket, akkor sem leszünk elkeseredve, de az biztos, hogy valami extrát akarunk nyújtani a tavasszal.

Az őszi utolsó (elmaradt) mérkőzésünket a Baja ellen játszottuk, rossz talajú pályán. Sajnos abból nem jöttünk jól ki. Annak a meccsnek az eredménye hiányzik az őszi elszámolásnál, mert akkor 25 pontunk lenne és csak öt pont választana el bennünket az éllovas Kunbajától. Futottunk már öt pont hátránnyal neki a tavaszi szezonnak, de nyolc pont kicsit sok, és a kiegyenlítettség miatt nagyon nehezen ledolgozható. Ettől függetlenül mindent megpróbálunk a jó szereplés érdekében – tette hozzá Némedi Norbert.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!