Petőfiszállás 2024. február 17. 16:00

Újabb helyi út kapott szilárd burkolatot Petőfiszálláson

Képgaléria
Újabb helyi út kapott szilárd burkolatot Petőfiszálláson
Az Árpád utca mintegy háromszáz méteres szakasza kapott szilárd burkolatot Petőfiszálláson a Magyar Falu Program csaknem 14 millió forintos támogatásával. A beruházásnak köszönhetően akadálytalanná vált a település központjában levő iskola, óvoda, bölcsőde, rendelő elérése a tanyavilág érintett szegletéből.

Borítókép és további fotók: Horváth Károly

A petőfiszállási lakosság kétharmadának a tanyavilágból kell naponta eljutni a központban található közintézményekbe. Az Árpád utca mintegy háromszáz méteres szakaszának szilárd burkolattal való ellátásával a tanyán élők mindennapjai érezhetően könnyebbé válnak.

Szász János Attila, Petőfiszállás polgármestere köszönetet mondott Lezsák Sándor országgyűlési képviselőnek a támogatásáért, majd hangsúlyozta: a petőfiszállásiaknak van jövőképük és sokat jelent Pálosszentkút kegyhelyének jelenléte, a plébános atya imái a település fejlődése szempontjából is.

Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője a Magyar Falu Programot a magyar jövő programjának nevezte, amely segít nekünk abban, hogy belakjuk az országot, hiszen – mint fogalmazott – ha mi nem lakjuk be, belakják mások. Lezsák Sándor elismerését fejezte ki, hogy Petőfiszálláson tudatos építkezés folyik évek óta. Az útépítésbe a petőfiszállási önkormányzat nyolcmillió forintot fektetett, ezt egészítette ki a mintegy 14 millió forintos állami támogatás.

A honatya az Árpád utca felújítása kapcsán hangsúlyozta: egymáshoz is utat kell találnunk, fontos, hogy erősítsük közösségeinket. Lezsák Sándor örömét fejezte ki a pálos atyák jelenléte miatt, akiknek a hatása túlmutat Petőfiszálláson.

A szalagvágás után  Pál Csaba pálos rendi házfőnök mondott áldást.
                         

Kövessen minket a Facebookon is!