Helyi hírek 2024. február 20. 19:05

Érthetetlen rongálás idén is a parkerdőben – Miért csinálják?

Képgaléria
Érthetetlen rongálás idén is a parkerdőben – Miért csinálják?
Minden esztendőben komoly összegeket költ a városvezetés arra, hogy a Városi Parkerdőt megújítsák, hogy mi, városlakók funkciójának megfelelően használhassuk, hogy legyen egy hely, ahová a családdal ellátogathatunk, kutyáinkat megfuttathatjuk, baráti társaságunkkal egy bográcsos összejövetelt szervezhetünk. A parkerdő közösségi színtér, sportolók kedvelt célpontja, szerelmesek találkozóhelye és a zajos városi létből kiszakadni vágyók oázisa.

Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterektől megtudtuk, hogy sajnos nemcsak erről szól a parkerdő története. A fák pusztulása is szembetűnő a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai miatt, de emellett a tavaszi munkálatok megkezdése előtt ismét – ahogyan szinte minden évben – az önkormányzat munkatársai érthetetlen és elszomorító vandalizmussal találkoztak. A kis tisztás illemhelyeinek ajtajait letépték, kettétörték, léceit megrongálták, ezzel gyakorlatilag használhatatlanná téve azt. A kilátó legfelső szintjének biztonsági kerítésléceit megrongálták, kitörték, amivel életveszélyes állapotot és jelentős anyagi kárt idéztek elő. Utóbbi esetében a szakemberek mintaszerű gyorsasággal javították a hiányt, így a kilátó azóta újra biztonságosan látogatható.

Az önkormányzat kéri a lakosság segítségét a vandalizmus felszámolásában. Aki bármilyen hasonló tevékenységet tapasztal, kérik, hogy azonnal jelentse a hivatal elérhetőségein, vagy hívja a rendőrséget.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!