Helyi hírek 2024. február 28. 08:00

Aranyhabverő-díj Kovács Jánosnak

Aranyhabverő-díj Kovács Jánosnak
Aranyhabverő-díjjal ismerte el Kovács János cukrászmester munkásságát a Magyar Cukrász Ipartestület. Az elismerést szakmai zsűri ítéli oda a legkiemelkedőbb cukrászoknak és cukrászdáknak, amiről otthonos környezetben, saját üzletében – és egyben Félegyháza kedvelt fagylalt és sütemény oázisában – beszélgettünk a díjazottal.



– Évek óta tagja vagyok a Magyar Cukrász Ipartestületnek, és ezen belül nagyon jó kapcsolatokat ápolok. Ez túlmutat a szakmaiságon is: rendszeresen szerveznek olyan közös programokat, amikor az iparággal kapcsolatos kérdések mellett a kultúra és a kikapcsolódás is teret kap.



Csak sejtésem van, hogy ki terjeszthetett fel a díjra – amit természetesen nagyon hálásan fogadtam –, azonban számomra a legfontosabb elismerés a vásárlók visszajelzése. Igaz, hogy az én nevem szerepel az oklevélen, de a siker csapatmunka eredménye. Az üzlettársam, a párom és a családom nélkül ez a vállalkozás nem működhetne. Mindenki kiveszi a részét a teendőkből, én leginkább alkotni szeretek. Számomra ez nem munka, hanem hivatás.



Öt éve nyitottuk az üzletünket, s mindannyian azon vagyunk, hogy valami újat tudjunk nyújtani a vendégeinknek. Idén például nosztalgikus hangulatot teremtő süteményeket szeretnénk újjáéleszteni. A részletekről egyelőre nem szeretnék többet mondani, de bízom benne, hogy nagy sikere lesz a vendégeink körében – tudtuk meg az Aranyhabverő-díjas félegyházi cukrászmestertől.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton   
      

Kövessen minket a Facebookon is!