• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Bemutatkoznak a leendő elsős tanítók – Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola
Helyi hírek 2024. április 2. 18:00

Bemutatkoznak a leendő elsős tanítók – Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola

Bemutatkoznak a leendő elsős tanítók – Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola
Az áprilisban esedékes általános iskolai beiratkozás megfontolt döntést kíván a családoktól. Ilyenkor nemcsak az iskolát kell kiválasztaniuk a szülőknek, hanem tanítót is, akinek személye, tanítási stílusa jelentős hatással van a gyerekek későbbi életére: formálja személyiségüket, alakítja érdeklődésüket és a tanuláshoz fűződő viszonyukat. Cikksorozatunkkal ezt a választást szeretnénk könnyebbé tenni. Ez alkalommal a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola négy tanítójának bemutatkozásával.


Földiné Elek Anikó

Földiné Elek Anikó és Beálló Sándorné Ildikó: A szerető légkör a legfontosabb

– Örömteli várakozással és izgalommal tekintünk a következő évek pedagógiai feladataira, kihívásaira. Mi leszünk az 1. a osztály tanítói. Célunk, hogy a gyerekek az elkövetkező éveket élményként éljék meg iskolánkban. Boldogan ismerkedjenek meg a betűk és a számok világával, a rájuk váró új feladatokkal, izgalmas élethelyzetekkel. A tanulás örömteli tevékenységgé váljon az életükben. Ehhez szeretnénk mi sok-sok türelemmel, szeretettel, lendülettel, humorral hozzájárulni.


Beálló Sándorné Ildikó

Változatos tanulási módszerekkel, technikákkal és következetes neveléssel fogunk haladni a kitűzött úton. A harmonikus munkakapcsolat nem csak a gyerekek számára teremt nyugodt légkört, mi is kiegyensúlyozottan tudjuk végezni felelősségteljes hivatásunkat. Több évtizedes tanítói, fejlesztőpedagógusi munkánk során bebizonyosodott már, hogy ezek az elképzelések a szülők támogatásával, együttműködésével kiválóan megvalósíthatók.

Vidám iskolás éveket kívánunk minden leendő elsős kisgyermeknek!

Eszik Zoltánné Ildikó és Kovácsné Szekeres Melinda: Élményszerű tanulást kínálunk

– Nagy szeretettel várjuk a leendő 1. b osztályos kisdiákjainkat. Tudjuk, hogy az iskolakezdés hatalmas dolog mind a szülő, mind a kisgyermek életében. Az új környezetbe való beilleszkedést elfogadó, szeretetteljes légkör megteremtésével igyekszünk megkönnyíteni. Fontosnak tarjuk a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő módszerek, eszközök alkalmazását és a szülők napi szintű tájékoztatását. Szerintünk a szülő-pedagógus-gyermek kölcsönös bizalmán, tiszteletén alapuló kapcsolat elengedhetetlen a gyermekek sikeres beilleszkedéséhez.


Eszik Zoltánné Ildikó

Nagy szeretettel, türelemmel, megértéssel fordulunk a kicsik felé, hogy jól érezzék magukat az iskolánkban. Legfőbb célunknak a motiválást és a tanulás iránti kedv felébresztését tartjuk mesékkel, mondókákkal, versekkel, játékokkal. Az óráink hangulata vidám. Élményszerű tanulást kínálunk. Valljuk, hogy minden gyermek külön egyéniség, akinek a lelkéhez nekünk, pedagógusnak kell megtalálni az utat, hogy szeressenek iskolába járni. Alkalmazzuk óráinkon az egyéni bánásmódot, a differenciálást és a pozitív megerősítést. Minden gyermekben tudatosítjuk, hogy miben ügyes, tehetséges, növelve ezzel önbizalmukat.


Kovácsné Szekeres Melinda

Ez a generáció már kimagaslóan jártas a számítógépek világában. De az általuk leginkább kedvelt interaktív játékok alkalmazásán kívül sok időt fordítunk a szociális kapcsolatok fejlesztésére is. A páros és csoportmunkák, valamint az irányított közös játékok során megtanulják a gyerekek, hogyan kell egymáshoz alkalmazkodni, egymást segíteni. Olyan képességekkel, készségekkel próbáljuk felruházni a gyerekeket, hogy helyt tudjanak állni a felnőtt életben.

Nagyon várunk már benneteket!

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
                         

Kövessen minket a Facebookon is!