Helyi hírek 2014. december 15. 18:45

A narancsos kacsasült elmaradhatatlan

A narancsos kacsasült elmaradhatatlan
Jól érzem magam a bőrömben, sőt egyre jobban a karácsonyi készülődés közepette. Vége az őszi nagy hajtásnak. Túl vagyunk a kudarcokon és sikereken, jöhet a jól megérdemelt pihenés. Ilyenkor nagy kő esik le a szívemről – kezdi beszélgetésünket Árvai Zoltán, a KHTK Kézilabda Szakosztályának vezetője, amikor az adventi időszakról faggatom.

Persze azért van bennem egy kis stressz is. Ez a vásárlások miatt jön elő. Nagy a család, Félegyházán és Kecelen is sokakat felkeresünk karácsonykor, és ilyenkor nehéz kiválasztani az ajándékot. Nehéz dönteni ,hogy ki minek örülne igazán. Persze nem ez a lényeg a karácsonyban, hanem az, hogy végre nem futólag találkozunk. Leülünk egy ebédre, vacsorára és kényelmesen elbeszéljük azt, amire egész évben nem volt időnk, türelmünk.

A legszebb azért a szenteste. Erre közösen készülünk a családdal. Feleségemmel Évivel, kislányaimmal Eszterrel és Kornéliával együtt választjuk ki a fenyőt. A befaragás az én dolgom, de a díszítést már együtt végezzük. Nem szoktuk csillogó-villogó díszekkel elborítani a karácsonyfát. Magunk készítette apróságokkal ékesítjük. Amikor már pompázik a fa, a nappaliból felmegyünk a szobába, ahol játszadozunk. Egyszer csak megzizzen egy harangocska, amire a gyerekek azonnal felfigyelnek és le kell vonulnunk a karácsonyfához. - A lányok szerencsére még hisznek az angyalkákban, legalábbis hinni akarnak. - Fantasztikus élmény, amikor kibontjuk az ajándékokat. Gyertyát gyújtunk és énekelünk, szeretgetjük egymást.

- Gondolom a szeretetteljes pillanatok után pedig jön a vacsora. Mindig ugyanaz a menü nálatok?

- Minden évben próbálkozunk valami újjal, de a narancsos kacsasült az elmaradhatatlan. Ezt csodálatosan készíti a párom és ragaszkodunk hozzá. Vacsora után a felnőtteknek jöhet egy laza borocska, a gyerekeknek pedig a finom tea.

- Említetted, hogy a karácsonyhoz közeledve túl vagyunk a kudarcokon és sikereken. Hagyjuk most a kudarcok sorolását, mondj egy-két dolgot, amit sikerként éltél meg.

- Az egyik legfontosabb, hogy szerettük volna, ha édesanya többet otthon tud lenni, és ezt elértük. Kevesebb munkát vállalt, így több időt tudott együtt tölteni a gyerekekkel. Ráadásul még olyan elfoglaltságra is jutott ideje, amit nagyon szeret. Ez pedig a kézilabda. Az én hobbim a kézilabda, amiben váltakozva értek kudarcok és sikerek. Bizony előfordult, hogy elvesztettünk olyan mérkőzéseket, amelyeket papírforma szerint hozni kellett volna. De a fiúk feledtetni tudták a rossz érzéseket azzal, hogy a vereség után felálltak, és olyan csapatok ellen is pontokat szereztünk, amire egyáltalán nem számítottunk. Ez a felnőtt csapatnál és az utánpótlásnál egyaránt előfordult. Örömömre szolgál, hogy az utánpótlás csapattal jól szerepeltünk. Az még inkább megnyugtató, hogy kezd kialakulni egy jól összeszokott gárda, akik előbb-utóbb jó felnőtt csapatot alkothatnak.

H. S

Kövessen minket a Facebookon is!