Helyi hírek 2024. február 25. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Nagyböjt 2. vasárnapja – 2024. február 25.

1. Hétfőn, 17.30-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban, szeretettel várják a testvéreket. Utána a Szent József Kör találkozója lesz, 18.30-tól.

2. A Nagyböjti Szent Negyven Napban, nagyböjt péntekjein hústilalom van érvényben, amelyek mellé bátran vállaljunk plusz lemondást vagy külön jó cselekedetet. A nagyböjti-húsvéti időszakban ne felejtsük el elvégezni szentgyónásunkat.

3. Nagyböjtben minden szerdán és pénteken a keresztutat imádkozzák, délután 5 órától, az esti szentmise előtt.

4. A héten lesz elsőpéntek, 24 órás szentségimádást tartunk reggel 6 órától, a férfiak zarándoklata Pálosszentkútra délután 5 órakor indul az Ótemplomtól. Másnap elsőszombaton az esti szentmise előtt 17.30-tól a litániát imádkozzák.

5. Nagyböjti Ifjúsági Imaest lesz március 1-jén, pénteken este 6 órától a Szent István plébánia közösségi házában „Szüntelen imádkozzatok!” címmel.

6. Az espereskerület képviselő-testületeinek nagyböjti lelki napja és találkozója március 2-án, szombaton reggel 9-kor kezdődik Pálosszentkúton. Várják a testületi tagokat.

7. A nagyböjti lelkigyakorlat március 7-e és 9-e között lesz, amit Ft. Fülöp Ernő apát-kanonok, főszékesegyházi plébános atya vezet majd az este 6 órai szentmisék keretében. Előtte, 5 órától gyónási lehetőséget kínálnak.

8. Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést tart a főplébánia március 17-éig, adományaikat a
plébániahivatalban, valamint a templomban kihelyezett kosarakba helyezhetik el. Hálásan köszönik a testvérek támogatását.

9. Perselyadományainkkal a katolikus iskolákat támogatták, mindenkinek köszönik a segítséget!
           

Kövessen minket a Facebookon is!