Helyi hírek 2024. február 26. 08:00

Könyvtársarok – Mit olvasnak a felnőttek?

Könyvtársarok – Mit olvasnak a felnőttek?
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár munkatársai minden év januárjában visszatekintenek az előző évre, beszámolót készítenek, adatokat vizsgálnak. Idén kíváncsiak voltak arra, hogy 2023-ban a 82 ezer kötetes könyvállományból mely 10 művet kölcsönözték ki a legtöbben a felnőtt részlegből.



A népszerűségi listán három magyar és két külföldi szerző könyvei szerepelnek. Náray Tamás a divattervezés után az írásban próbálta ki magát. Keresettek családregényei, valamint egyetlen, életrajzi ihletésű műve.



Borsa Brownról sokan azt gondolták, hogy külhoni, ám az írói álnév a váci Szobonya Erzsébetet rejti. Romantikus, perzselő érzelmekkel megtűzdelt, szókimondó köteteivel vált az olvasók kedvencévé.



Karády Anna egy újabb történelmi regénnyel, a Zserbóval jelentkezett. Az alapos kutatást megelőző munkája az Osztrák-Magyar Monarchia idejébe, az 1910-es évekbe repít vissza.



Valérie Perrin francia írónő kivételes elbeszélői képességgel rendelkezik. Számos díjat kapott A vasárnap koldusai és a Másodvirágzás című műveiért.



Az embereket mindig vonzotta a híres, ismert személyek élete. Harry herceg Tartalék című önéletrajza egy másfajta nézőpontból ad bepillantást a királyi család mindennapjaiba.

A regények az elmúlt években jelentek meg, vagyis az olvasók inkább az újdonságok közül válogatnak, éppen ezért alakították ki a bibliotékában az új könyvek részt. Az is valószínű, ha egy szerző stílusa az ízlésüknek megtetszik, akkor szeretnék megismerni a teljes életművet.

                  

Kövessen minket a Facebookon is!