Helyi hírek 2024. február 24. 20:40

Egy szerencsés nyertes vitte el az ötöslottó rekordnyereményét

Egy szerencsés nyertes vitte el az ötöslottó rekordnyereményét
Magyarország legismertebb lottójátéka a szombati sorsolást követően egy játékost milliárdossá tett. Huszonkilenc hét halmozódást követően a telitalálatos szelvény tulajdonosa 6,5 milliárd forintnak örülhet – írta közleményében a Szerencsejáték Zrt.

Rekordnyeremény

A 2024. év 8. játékhéten az ötöslottón a 4, 15, 47, 59, 83-as számokat megjátszó szelvény tulajdonosa a február 24-i sorsolás által 6 523 768 955 forintot, A JÁTÉK TÖRTÉNETÉNEK EDDIGI LEGNAGYOBB NYEREMÉNYÉT VIHETI HAZA.

Az ötöslottó történetében mintegy 3500 sorsolás volt mostanáig. A jackpot összege 1999-ben lépte át az egymilliárdos határt. 5 milliárd forintot meghaladó főnyereményt pedig mindössze kétszer, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni. 6 milliárd forint feletti összeg (6, 431 milliárd forint) – a mai napig – először 2020-ban volt, 39 hét halmozódás után.

Mi a dolga a nyertesnek?

A SZERENCSÉS JÁTÉKOSNAK A SORSOLÁS MÁSNAPJÁTÓL SZÁMÍTOTT 90 NAPON BELÜL KELL JELENTKEZNIE A NEMZETI LOTTÓTÁRSASÁGNÁL.

A 300 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, amely során leadják az eredeti szelvényt, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik – írta a Portfolio.
                

Kövessen minket a Facebookon is!