Helyi hírek 2014. december 15. 22:15

A baptista gyülekezet Félegyháza legfiatalabb egyházi közössége

Képgaléria
A baptista gyülekezet Félegyháza legfiatalabb egyházi közössége
Kiskunfélegyháza legfiatalabb vallási közössége a baptista gyülekezet. A gyülekezetről, az adventi várakozásról beszélgettünk Hostyánszki Péter lelkésszel.

A gyülekezet 2000-ben alakult meg az Őskeresztény Apostoli Egyház égisze alatt. Akkor még a saját lakásomban jöttünk össze. 2007-ben épült meg a Virág utcában az imaház. Később úgy döntöttünk, hogy jó lenne egy nagyobb közösséghez tartozni, amely által bekapcsolódhatunk a körforgásba, megismertethetjük magunkat. Ezért felvettük a kapcsolatot a Kecskeméti Baptista Gyülekezettel, majd az országos vezetőséggel. Idén áprilistól vagyunk teljes jogú baptista gyülekezet. Annak ellenére, hogy kevesen vagyunk (23-an és a gyerekek) nagyon sok mindent igyekszünk tenni a városban. Minden húsvétkor és karácsonykor bábos foglalkozásokat tartunk gyerekeknek. Kinőttünk már minden helyet. A Móra Ferenc Gimnázium tornatermét kell igénybe vennünk ahhoz, hogy a több mint 100 gyermeket fogadni tudjuk. A gyerekeknek szóló foglalkozások mellet különböző evangelizációs foglalkozásokat rendezünk meghívott előadókkal, és részt veszünk jótékonysági akciókban. Idén is 40 rászorulónak juttatunk karácsonyi ajándékot a cipős doboz akció keretében – mondta el Hostyánszki Péter gyülekezete bemutatásaként.

- Ha már a karácsonynál tartunk. A baptista gyülekezet másként készül az ünnepre, mint a többi egyház?

- Keresztény gyülekezetként nincs alapvető különbség közöttünk. Mi is az advent időszakában vagyunk, és várjuk a karácsonyt, Jézus Krisztus megszületésének, eljövetelének ünnepét. 25-én lesz a karácsonyi istentiszteletünk az imaházban.

- Mi az a karácsonyi gondolat, amit lelkészként erősíteni akar a gyülekezet tagjaiban?

- Szép hónap a december. Ekkor van Mikulás is. Nagyon sokszor elmerülünk az ajándékozásban, ami eltereli a figyelmet arról, hogy ki is volt Jézus Krisztus. A legfőbb dolognak azt tartom, hogy mindenki, aki hallja a prédikációinkat, előadásainkat, az lássa meg, hogy akkor ott, abban az istállóban egy kisbaba született, de ő, a megszületett megváltó. Ne egy kisbabát tartsunk karunkban, hanem a felnőtt Jézus Krisztussal találkozzunk.

A karácsonyi istentiszteletünket színesítjük is. Karácsonyfát állítunk, verseket, tanúságtételeket adunk elő. És mivel szerencsém van, és nagycsaládban élek, négy gyermekem kürt- és hegedűjátéka is emelheti az ünnepi hangulatot. Az istentisztelet után is együtt marad a közösség. Beszélgetünk, és elfogyasztjuk a háziasszonyaink készítette finom süteményeket.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!