Helyi hírek 2024. március 1. 06:00

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Kiskunfélegyházán

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Kiskunfélegyházán
Ingyenes lakossági LED-csereprogramot indít Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a CYEB IT Megoldások Kft. március 1. és 31. között. A pályázatra bárki jelentkezhet az alábbi feltételek szerint.

Éljen a lehetőséggel, jusson ingyen izzókhoz, csökkentse a villanyszámláját és tegyen azért, hogy kevésbé terhelje a környezetet! A LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Egy átlagos magyar háztartásban 20 darab izzó található, amely a teljes villanyköltség mintegy egyharmadát jelenti. Weboldalukon (https://ledcsere.hu/) található kalkulátoruk segítségével néhány kattintással kiszámolható, éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítunk otthonunkban.

Hogyan lehet csatlakozni a programhoz?

A https://ledcsere.hu/ oldalon a „Jelentkezés”-re kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, akinek a nevén van villanyszámla és nem rendelkezik napelemes rendszerrel. Néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik, így ez igénybe vehet néhány munkanapot. Az átvétel időpontjával kapcsolatban pedig a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők. A regisztráció akkor válik véglegessé, ha a jelentkezést visszaigazoló e-mailben található linkkel jelentkezési szándékát megerősíti.

Azoknak a lakosoknak, akik nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel, az önkormányzat Szociális és Közfoglalkoztatási Osztályán dolgozó munkatársak segítséget tudnak nyújtani a regisztrációban. Amennyiben kérdésük van a pályázattal kapcsolatosan, Ódor Lászlót, az osztály vezetőjét a 76/562-047-es telefonszámon, vagy személyesen az önkormányzat épületében, az első emelet 47-es irodában kereshetik fel.

Fontos információ, hogy a regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Kiskunfélegyházát jelölje be!
                  

Kövessen minket a Facebookon is!