Helyi hírek 2024. február 27. 08:00

Szakmai délután a zeneiskolában

Képgaléria
Szakmai délután a zeneiskolában
Szakmai délutánt szerveztek a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában február 23-án, pénteken. Az eseményt egy koncert nyitotta meg, ahol a Zeneakadémia két tanára, Bársony Péter brácsaművész és Homor Zsuzsanna korrepetitor működött közre Pusker Imre, a művészeti iskola tanára, valamint egykori növendéke, a Zeneakadémia első éves hallgatója, Csósza Anna Cecília társaságában.

A koncerten elsőként Carl Maria von Weber: Andante és Magyar Rondo című műve csendült fel Csósza Anna Cecília előadásában, Pusker Imre zongorakíséretével, amit Erőd Iván brácsaversenye követett. A felcsendült darab tulajdonképpen egy magyarországi bemutató volt, hiszen itt, Kiskunfélegyházán szólalt meg először. A darabot Bársony Péter játszotta, Homor Zsuzsanna kísérte zongorán. A koncert végén Bartók Hegedűduóiból hallhatott a közönség egy válogatást Bársony Péter és Csósza Anna Cecília prezentálásában.

A koncert után Homor Zsuzsanna és Bársony Péter kurzust tartott az iskola növendékeinek, akiknek lehetőségük adódott a művészek előtt megmutatni tudásukat. A Zeneakadémia munkatársai segítették a növendékek játékát és tanácsokkal látták el őket, hogy az még pontosabb és tökéletesebb lehessen.

Z. A.
         

Kövessen minket a Facebookon is!