Program 2024. március 1. 16:00

A Vadvilág Világnapja a Kecskeméti Vadaskertben

A Vadvilág Világnapja a Kecskeméti Vadaskertben
Március 3-án már délelőtt elkezdődnek a programok, amellyel ráirányítják mindannyiunk figyelmét a vadon élő növény- és állatvilágra, különösen a veszélyeztetett fajokra.

Borítókép: Kecskeméti Vadaskert

Március 3-a, vasárnap a Vadvilág Világnapja (Wildlife Day). Ezen a napon világszerte Földünk vadon élő állat- és növényvilágát ünnepeljük, különös figyelmet fordítva a védett, veszélyeztetett fajok védelmére. A jeles nap idei kampánya: „Az emberek és a bolygó összekapcsolása, valamint a digitális innováció felfedezése a vadon élő állatok védelmében” olvasható a Kecskeméti Vadaskert meghívójában, amit a Bácsmegye.hu szemlézett.

Látványetetések során számos állatfajt ismerhetünk meg

Vasárnap délelőtt és délután is látványetetéseket tekinthetnek meg az érdeklődők. Közben lehetőség nyílik arra, hogy számos érdekességet tudjanak meg a kertben élő állatokról. A programok 10 óra 30 perctől az ormányos medvéknél kezdődnek, majd a rézusz makákók és a dámszarvasok és csacsik kifutójánál folytatódik. 14 órától az ázsiai törpevidrák, lámák, pónik és a kapucinus majmok látványetetését néhzetjük meg. 
                       

Kövessen minket a Facebookon is!