Program 2024. március 2. 10:00

Márciusi programok a városi könyvtárban

Márciusi programok a városi könyvtárban
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár márciusi programajánlója.

Március 4., hétfő 13 óra
Móra Ferenc diákkoráról tart előadást az általános iskola felső tagozatos diákjai számára Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke.

Március 5–28.
Zentangle inspiráció, firkarajzok – paravántárlat a kölcsönzői térben. Élményrajzaival bemutatkozik Győriné Farkas Anna nyugdíjas pedagógus.



Március 5., kedd 10 óra

Betűbölcsi, a városi könyvtár baba-mama klubja. Vendég: Kis-Fekete Vilmos, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője. Téma: „A zene az kell, mert körülölel” – a korai hangélmények és a zenei nevelés fontossága a kisgyermekeknél.



Március 5., kedd 16.30

Könyvek Klubja olvasókör. A beszélgetést dr. Szabó Imre filozófus vezeti. Téma: Oliver Sacks: A férfi, aki kalapnak nézte a feleségét című műve. A klub nyitott, bárki, bármikor bekapcsolódhat. Az olvasmányt kérje a könyvtár információs pultjánál!



Március 5., kedd 17.15

A mezőgazdasági őstermelői tevékenység végzésére vonatkozó aktuális jogszabályokról ad tájékoztatást Szabó Gábor, a NAV Központi Irányítása Adójogi és Tájékoztatási Főosztály Dél-alföldi Tájékoztatási Osztályának szakértője.

Március 6., szerda 16.45
Ovis német. A 3–6 éveseknek szóló játékos foglalkozást Jankovszki Sára német nyelvtanár vezeti.



Március 7., csütörtök 17 óra

A NŐ a Gubcsiak kezében – tollal és ecsettel
Dr. Gubcsi Lajos lírája és Gubcsi Attila (1954–2020) képzőművészete a NŐRŐL, az örök titokról. A jubileumi emlékkiállítás megnyitóján és a szerzői esten közreműködik Schramek Géza színművész.

Március 9., szombat 8.30-tól 11.30-ig
VÉRADÁS a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének szervezésében.

Március 13., szerda 16.45

Ovis német. A 3–6 éveseknek szóló játékos foglalkozást Jankovszki Sára német nyelvtanár vezeti.

Március 13., szerda 17.30
Türelmesen szeretni kapcsolatainkban című könyvének bemutatójával egybekötött előadással érkezik dr. Hörömpő Andrea író, pszichológus, coach.
A program a POZITÍV TÉR – életmód és siker közösség című sorozat része, amelynek házigazdája Wolnerné Vidéki Szilvia életviteli fejlesztő/coach.
Az esemény 1500 Ft belépődíjhoz kötött, amelyet előzetesen március 1-jétől vásárolhatnak meg a könyvtárban.

Március 19., kedd 10 óra
Betűbölcsi, a városi könyvtár baba-mama klubja
Vendég: Fekete-Setény Tamara r. zászlós, bűn- és balesetmegelőzési előadó.
Téma: Biztonságos közlekedés kisgyermekkel.

Március 19., kedd 17 óra
A boldogság világnapja alkalmából vendég Harmati Dániel első könyves író a Boldogság madzaghúzásra című novelláskötetének bemutatójával. Beszélgetőpartnere Pilán Éva rádiós műsorvezető.

Március 20., szerda 10 óra – Blaha Lujza-téri Kossuth-szobor
Kossuth Lajos halálának 130. évfordulójára emlékeznek a névadó iskola tanárai és diákjai. A program szervezője a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület.

Március 20., szerda 14 óra – városháza árkádok, Kossuth-emléktábla
Dr. Bánki Horváth Mihály középiskolai tanár méltatja városunk díszpolgára munkásságát halálának évfordulója alkalmából. A program szervezője a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület.

Március 20., szerda 16.45

Ovis német. A 3–6 éveseknek szóló játékos foglalkozást Jankovszki Sára német nyelvtanár vezeti.

Március 21., csütörtök 17 óra
Gyermekünk biztonsága szülői kötelesség – rendhagyó „szülői értekezlet” két témában
IT biztonság – az internet felelősségteljes használata címmel Tanács László r. őrnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakelőadója, valamint az Illegális elektromos dohánytermékekről az Egészségfejlesztési Iroda munkatársa tart előadást. A program a 25. Internet Fiesta keretében valósul meg.

Március 22., péntek 10 óra
Előadások a víz világnapja alkalmából diákoknak a BÁCSVÍZ Zrt. munkatársaitól
Meizl Zita HR és kommunikációs vezető Megengedheted magadnak, valamint Temesvári Péter fejlesztési és térinformatikai osztályvezető Kék-Zöld, az innovatív és zöld víziközmű-szolgáltatás bemutatása címmel tart előadást. A program a 25. Internet Fiesta keretében valósul meg.

Március 23., szombat 9-től 12 óráig
Húsvétváró családi szombat délelőtt

Március 23., szombat 9.45
A Szervdonor Családokért Alapítvány találkozója a könyvtárban.

Március 26., kedd 10 óra – GyermekBirodalom, galéria
Húsvéti Kerekítő mondókázó Varga-Ujvári Borbála foglalkozásvezetővel.

Március 26., kedd 17 óra
A Földrajzi szabadegyetem sorozat vendége dr. Nagy Balázs, az ELTE egyetemi docense, A Földgömb magazin főszerkesztője. Előadásának címe: Magyarok a Föld legmagasabb vulkánján, avagy a kérdőre vont hegy: Ojos del Salado. Az est házigazdája Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár, a Batthyány Lajos Általános Iskola igazgatója.

Március 27., szerda 10 óra
Az internet veszélyeiről diákoknak. Az általános iskolák 7–8. osztályosait várják előzetes bejelentkezés alapján. Előadó: Fekete-Setény Tamara rendőr zászlós, bűn- és balesetmegelőzési előadó. A program a 25. Internet Fiesta keretében valósul meg.

Március 27., szerda 16.45

Ovis német. A 3–6 éveseknek szóló játékos foglalkozást Jankovszki Sára német nyelvtanár vezeti.

Március 28., csütörtök 17 óra
A Zöld könyvtári esték ismeretterjesztő előadás-sorozat vendége Balogh Boglárka világutazó író, újságíró, fotós. Az orrszarvúk hajnala, egy magyar ökológus élete és küzdelme Afrikában című könyvéről a szerzővel beszélget Veres Borbála, a Félegyházi Közlöny munkatársa. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.


Ünnepi nyitvatartás:
Március 29-én (nagypénteken) és március 30-án (nagyszombaton) a könyvtár ZÁRVA tart.
           

Kövessen minket a Facebookon is!