Helyi hírek 2024. március 3. 06:00

Báloztak a birkózók

Képgaléria
Báloztak a birkózók
Március 2-án, szombaton este rendezte meg a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület vezetése, sportolói és szülői közössége a Kossuth iskola tornacsarnokában az idei Birkózók Bálját.

Az eseményen megjelenteket a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület elnöke, Ván Jenő köszöntötte, akinek 2022-ben életműdíjat adományozott a Magyar Birkózók Szövetsége. Ugyanezt a rangos elismerést 2023-ban Szabó József edző vehette át a magyar birkózásban töltött 50 éves eredményes és sikeres munkája elismeréseként.

A bál kezdetén elhangzott értékelés szerint 2023 fantasztikus év volt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület életében: a csapat az országos listán bekerült az első 15-be. 29 versenyző tudott pontot szerezni. – Ha közösségben gondolkodunk, akkor ilyen eredményeket tudunk elérni. Büszkén mondhatom, hogy a város egyik legeredményesebb sportága vagyunk. Vidékre fordította a szemét a Magyar Birkózó Szövetség, ez nekünk nagyon jó, mert nemcsak a fővárosi klubok kapják meg az általunk csak így hívott műhelytámogatást, hanem a régiós egyesületek is – emelte ki Ván Jenő elnök. 

7 versenyző 9 országos bajnoki címet szerzett. Ők Bárány-Almási Bianka, Molnos Norbert, Barabás-Ágoston Anna, Kacsó Ábel és Tófalvi Tamás, Tapodi Zsófia és Czakó Zoltán. A bajnoki címek mellett egyéniben is számos ezüst- és bronzérmet gyűjtöttek a versenyzők az országos viadalokon.

Csapatban a serdülők között a korondi sporttársakkal kiegészülve ezüstérmet szereztek az országos bajnokságon, a női utánpótláscsapat pedig bronzérmes lett. Több versenyző válogatott kerettag. Közülük Bárány-Almási Tamás 11. helyen végzett a serdülő Európa-bajnokságon.

A válogatott keretek tagjaiként többen külföldi versenyeken és edzőtáborokban vehettek részt. Németországban, Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában, Szlovákiában és Szerbiában. Továbbá Ázsiába, Kirgizisztánba is jutott el félegyházi versenyző. 

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémiának jelenleg 9 félegyházi versenyző a tagja, további 3 fő pedig a 2024/2025-ös tanévre nyert felvételt.

A továbbiakban díjak és jutalmak is gazdára találtak, utána a szórakozásé volt a főszerep. A Silver Step Tánc Stúdió növendékeinek műsora után vacsora, majd tánc következett az est zenei házigazdája, Horváth Zoltán, azaz DJ KOPI és társai közreműködésével.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!